döntő

2021.09.26. 12:36

Postás példakép is lehet a kerekegyházi kézbesítőből

A Magyar Posta Postás példakép versenyén több száz jelöltből választotta ki a szakmai zsűri azt a hatot, akik indulhatnak a fődíjért. A döntősök között szerepel a kerekegyházi Kovács Zoltán is.

Gulyás Sándor

Postás példakép Kerekegyháza Bács-Kiskun Megye Petőfi Néep Gulyás Sándor 2021/09/21

Fotó: Gulyás Sándor

– Évekig dolgoztam a megyei újság terjesztőjeként, majd élve a kínálkozó lehetőséggel, elhelyezkedtem a kerekegyházi postahivatalnál. Öt éve látom el a kézbesítői feladatokat, viszem a leveleket, a küldeményeket. A város területének negyede az enyém, így naponta mintegy húsz kilométert teszek meg kerékpáron. Arról, hogy jelöltek a Magyar Posta Postás példakép versenyére mindaddig semmit sem tudtam, míg a kollégák nem szóltak róla – mondta a kerekegyházi postás.

A kézbesítői munka Kovács Zoltán számára nagyon sokat jelent. Azt vallja, hogyha jól teszi a dolgát, azt az ügyfelek szeretettel és tisztelettel hálálják meg.

Kovács Zoltán
Fotó: Gulyás Sándor

– Körzetemben minden generációt ismerek, fiatalokat és időseket egyaránt. Jó érzés számomra, hogy az emberek szeretnek, tisztelnek és megbecsülnek, megbíznak bennem. Természetesen minderre rá kellett szolgálni. Néhány ügyfél nagyon közel áll hozzám, van, aki majdhogynem gyermekének tekint és reggel kávéval vár. A néhány jó szó főleg az idősek számára jelent sokat. Beszélgetünk pár percet, mi történt, miben tudnék még esetleg segíteni. A postás tehát nemcsak szolgáltat, hanem kicsit szociális munkás is, szükség estén akár a bevásárlásban is segédkezik. A munkám talán legnagyobb fizetsége az az öröm, amit adok és kapok – tette hozzá Kovács Zoltán.

A kerekegyházi Kovács Zoltánra október 4-ig lehet szavazni.

Fotó: Gulyás Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában