kecskemét

2021.09.08. 18:45

Papírszínház és bűvészkedés is várja az érdeklődőket a Szórakaténuszban

Változatos programokat kínál szeptemberben a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Bús Csaba

Elsőként most szombaton 10 órakor kezdődik A szomorú királykisasszony című papírszínházi előadás. A mesét nem mindennapi formában hallgathatják meg a gyerekek. A papírszínház egy nagy lapozgatható képeskönyv, melynek nyitható-csukható oldalain a szereplők meg-megmozdulnak Makhult Gabriella jóvoltából. A történet mesélője, a figurák mozgatója pedig Tóth Anita lesz.

A program során az aranyszőrű táncos bárány s a hozzáragadott falu népe, valamint a szomorú királykisasszony megvigasztalására összegyűlt királyfik, grófok, és más atyafiak vidám története élő meseszóval és énekszóval, Arany László meséje nyomán.

Egy hét múlva, szeptember 18-án, szombaton 10 és 12 óra között papírtasak-bábkészítésre invitálják a gyerekeket. A bábozás és a bábjáték erősíti a gyermek képzeletét, fejleszti érzelmi világát, beszédkészségét, kreativitását. A papírtasakokra ragasztott és rajzolt bábokat készíthetnek a résztvevők, melyek kézre húzva kelnek majd életre.

Ugyanezen a napon, 15.30-17 óra között zajlik majd a népszerű Aprók Tánca, népzenével, tánccal. A zenét a Hegedűs Együttes biztosítja. A programhoz kapcsolódóan a kézműves műhelyben őszi terményekből készíthetnek a családok különféle érdekes terménybábokat.

Szeptember 25-én, szombaton 10-16.30 között ismét lesz Társasjátéknap. Több mint 100 féle társasjáték közül választhatnak a játszani szerető baráti társaságok, családok.

Nem utolsó sorban: minden szerdán, 16 és 17 óra között Rodolfo bűvészkörbe várják a bűvészet és a csodák iránt érdeklődőket.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában