galériával

2021.09.01. 17:20

Öregdiákokkal együtt tartották meg a tanévnyitót Bácsalmáson

Szerda reggel ünnepélyes tanévnyitót tartottak a Hunyadi János Gimnázium udvarán.

Juhász Jenő

A rendezvényen jelen voltak azok az egykori diákok is, akik 50 évvel ezelőtt érettségiztek az iskolában. A kisvárosi önkormányzat polgármestere és jegyzője mellett a bajai tankerület munkatársa is részt vett az ünnepélyen.

Márai András iskolaigazgató köszöntötte az egybegyűlteket, majd részletes tájékoztatást adott a diákok elmúlt évi eredményeiről. Úgy véli, a különböző versenyeken és pályázatokon elért sikerek a jövőben is motiválni fogják a tanulókat és a közösséget. Örömmel számolt be arról, hogy a megyében talán egyedülállóként, de már több éve biztosítanak ösztöndíjakat a kiváló eredményeket felmutató fiataloknak. Az igazgató elismerően szólt és oklevéllel jutalmazott két pedagógust. Vargyai Antalné igazgató-helyettes a hétvégén veheti át a Bács-Kiskun Megye Ifjúságának Neveléséért járó díjat, Merkovicsné Hartai Gabriella pedig augusztus 20-án kapta meg Bácsalmás Város Nemzetiségi díját.

A rendezvény további részében az intézményvezető megemlékezett az ötven évvel ezelőtt végzett diákokról, majd egy-egy emléklapot adományozott a találkozón résztvevő, egykori hunyadisoknak.

1971-ben két osztály végzett a bácsalmási középiskolában, 19-19 fővel. A mostani összejövetelre szinte mindenki eljött.

Az öregdiákok képviseletében dr. Szarvas Tamás és dr. Folcz Tóbiás idézte fel a hajdani iskolás éveket és a településhez kötődő emlékeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában