közlekedés

2021.09.25. 07:25

Mutatjuk, hol számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy hol kell forgalomkorlátozásra számítani szombaton Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Fotós: Shutterstock

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást a szombati napra vonatkozóan:

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,

– a főváros felé vezető oldalon, a Kecskemét-észak csomópont közelében, a 75-ös kilométernél a digitális kijelző táblákat javítják. A külső sávot a munkaterületnél reggel 7 és 11 között elkerítik.

– Hasonló munkát végeznek a határ felé vezető oldalon is. Lajosmizse után, a 69-es kilométernél. Ott fél 12 és fél 5 között terelik a forgalmat a belső sávba.

– a Röszke felé vezető oldalon, Lajosmizsénél burkolatjavítási munkákat végeznek. A 67-es kilométernél lévő le- és felhajtó ágat, vele együtt a pihenőhelyet és a benzinkutat is lezárták. A javasolt terelőutat a következő, a 74-es kilométernél lévő – Kecskemét centrum csomópont felé – jelölték ki, ahol lehetőség van visszafordulni Budapest irányába.

Fontos tudnivaló, hogy a terelés ideje alatt Pest megyei úthasználati jogosultsággal a Kecskemét centrum csomópontig lehet autózni.

– Kecskemétnél egy hidat javítanak. A várost elkerülő szakaszon a 86-os és a 90-es kilométer között a Röszke felé tartókat a leállósávra, illetve az ellenkező oldal belső sávjára irányítják. Budapest felé továbbra is a külső- és a leálló sáv használható.

Az M0-s autóút déli szektorán, a Hárosi Duna-hídon a tervezett ütemben megkezdődnek az új hídsaruk őszi beépítési munkái. A hétvége folyamán, a munkálatok biztonságos elvégzése érdekében, az M1-es autópálya felé egy sávon, az ellenkező oldal belső sávján haladhat a forgalom. Az M5-ös autópálya felé két sávon lehet autózni.

Megnyitották Tiszakürtnél az M44-es autóút új, 36-os jelű csomópontját, így ismét használható a Tiszakürt és Kunszentmárton közötti szakasz. Az autóút 3 kilométeres új szakasszal bővült.

Főutak:

A 44-es főúton

– Lakiteleknél új csomópontokat alakítanak ki. A 24-es kilométernél félpályás lezárást vezettek be.

– a Lakitelek és Tiszaug közötti szakaszon, az Ugi úton lévő vasúti átjárót felújítás miatt lezárták. A forgalmat az átjáró melletti terelőúton vezetik el.

– Békéscsaba közelében, a 115-ös és a 117-es kilométer között építési munkák miatt útszűkület van érvényben.

– Békéscsaba és Gyula között munkavégzés miatt, a 129-es kilométernél a fél útpályát lezárták.

Az 51-es főúton, Baján a Dózsa György úton a 158-as kilométernél a burkolatot tisztítják. Napközben útszűkületre készüljenek!

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a Ceglédi úton a Szolnoki út és a Széchenyi tér között építési munkák miatt útszűkületen kell áthajtani.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun megyében,

– a Kiskőrös és Páhi közötti útszakaszon, a 36-os és a 41-es kilométer között a fél útpályát lezárták, mert kerékpárutat építenek.

– az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös kilométernél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben.

– a Kalocsa és Szakmár közötti útszakaszon, a 10-es és a 22-es kilométer között burkolatfelújítás miatt időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani. A 15-ös kilométernél lévő híd lezárása miatt pedig a forgalmat a Homokmégy majd a Kalocsa felé vezető útra terelik el.

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (szeptember 25-26.) szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

Fontos változás, hogy szeptember 1-ét követően az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig már nem szabad elmenni, mert a kedvezmény csak július és augusztus hónapra vonatkozott!

További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról a honlap térképes nézetében talál.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában