kalocsa

2021.09.08. 20:11

Megmaradtak az útzárak az Asztrik térnél

Aki gyalogosan vagy biciklivel szeretne áthaladni a városrészen, az minden irányból megteheti.

Gábor János

A Szentháromság tér és az Asztrik tér zárva

Fotó: Gábor János

Bár az érsekségi beruházások részeként nyáron lezárt útszakaszokat szerették volna legalább részlegesen megnyitni a tanév kezdetére, egyelőre alternatív útvonalon lehet megközelíteni a területen található oktatási intézményeket. Az önkormányzat a város honlapján megjelent lakossági tájékoztatóban tudatta: a Kossuth Lajos utca felől továbbra sem lehet behajtani az Asztrik térre, ezért az itt található oktatási intézmények felé csak a Martinovics Ignác és Kunszt József utcák felől lehet gépjárművel behajtani.

A közlemény leszögezi, hogy utóbbi közterületeken az útzárak idejére megváltozott a forgalmi rend:

az Asztrik tér zsákutcaként funkcionál, viszont így ideiglenesen két irányban lehet közlekedni, nemcsak itt, hanem a Kunszt József utcában is.

Az önkormányzat felhívta a figyelmet arra, hogy a környék parkolóhelyeit nem érintik a lezárások, tehát az Asztrik téren, az Érsekkert utcában és a Kunszt utcában is lehet várakozni. Aki nem autóval, hanem gyalogosan vagy biciklivel szeretne áthaladni az érintett városrészen, az minden irányból megteheti, hiszen a járdákat, sétányokat és kerékpárutakat szabadon hagyták.

A fennakadások a Szentháromság tér közelében lévő Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény óvodáját, általános iskoláját és gimnáziumát, a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégiumot, valamint a Kunszt Utcai Tagóvodát érintik érzékenyen – ezekbe az intézményekbe összességében körülbelül ezer gyermek és fiatal jár. A Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye Szentháromság teret érintő felújításai a várossal kötött megállapodás értelmében az év végéig tartanak, de addig csak a Kossuth Lajos, Hunyadi János és Szent István király utcák kereszteződése marad zárva, míg az Asztrik teret várhatóan néhány héten belül visszaadják a forgalomnak.

A Szentháromság tér és az Asztrik tér zárva
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában