galériával

2021.09.18. 13:17

Megkezdődött az Európai Mobilitási Hét Kiskunhalason

Huszadik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet Kiskunhalason is, csatlakozva a hazai és nemzetközi programokhoz. Pénteken kis óvodások és iskolások lepték el a város főterét, ahol egész nap különböző kerékpáros és közlekedésbiztonsági, valamint az egészséges életmódot népszerűsítő programok várták az érdeklődőket. Az egyhetes rendezvénysorozat szeptember 15-én, szerdán éjszakai kerékpározással kezdődött és szeptember 22-én az Európai Autómentes Nappal zárul.

Pozsgai Ákos

Fotó:

A kezdeményezéshez a legtöbb európai nagyváros, köztük Budapest és a megyeszékhely is csatlakozott, s ma már a kisebb vidéki városok és települések közül is sok helyen szerveznek különböző programokat. Kiskunhalas húsz éve, a kezdetek óta csatlakozik minden évben az eseményhez, amelynek az a célja, hogy népszerűsítsék a környezetbarát közlekedési eszközöket.

Az idei Európai Mobilitási Hét szlogenje így hangzik: „Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében”.

A programokat szervező Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. a környező településekre vezető kerékpártúrákat szervezett, valamint gyalogtúrákat. Pénteken egész nap kerékpáros ügyességi versenyeket próbálhatták ki magukat a gyerekek, az iskolásoknak környezetvédő vetélkedőt is szerveztek. A legügyesebbek egy korabeli kerékpárt, a velocipédet is kipróbálhatták, valamint egy oldalkocsival felszerelt fából készült biciklit is.

A szervezők a védőnők közreműködésével az egészséges táplálkozásról is sok érdekes tudnivalóval szolgáltak különböző ételeket is lehetett kóstolni. A Vöröskereszt helyi irodája pedig önkéntesekkel bemutatót tartott, míg a kiskunhalasi rendőrkapitányság standján az úgynevezett részeg szemüveggel ismerkedhettek, valamint a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos tudnivalókról tájékozódhattak a fiatalok.

Az Európai Mobilitási Hét zárónapján, szeptember 22-én lesz az Európai Autómentes Napon bringás reggelivel várják majd a kerékpárosokat a szervezők a város főterén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában