galériával

2021.09.03. 19:45

MBA-diplomákat adtak át a kecskeméti egyetemen

Először tartották meg az MBA üzleti mesterképzés diplomaátadó ünnepségét a kecskeméti Neumann János Egyetemen. Mivel tavaly elmaradt, idén rögtön két évfolyam vehette át az oklevelet, összesen 41 hallgató.

Hraskó István

Az ünnepséget a Neumann János Egyetem campusán rendezték, először dr. Fülöp Tamás rektor köszöntötte a hallgatókat. Mint elmondta, különleges az esemény a gazdaságtudományi kar és az egyetem vezetése számára is, hiszen a kecskeméti felsőoktatás „új, fényesen csillogó ékköve” az MBA képzés és az itt átvehető mesterdiploma garanciát jelent a modern tudásra. Hangsúlyozta, a GTK és az itt zajló oktatás is mérföldkőhöz érkezett.

– Az elmúlt fél évtized építkező-alapító munkájának köszönhetően az első teljes végzős évfolyamokkal valóban nagykorúvá vált a gazdaságtudományi képzés – mondta dr. Fülöp Tamás, hozzátéve: új kari tanszékvezetők kezdik meg a munkát, és 250 új elsőéves hallgatóval nyithatták meg az új tanévet, ötvenen pedig a négy féléves MBA-képzésbe vágnak bele.

Szemereyné Pataki Klaudia is gratulált a végzősöknek, kérve őket, hogy megszerzett tudásukat és tehetségüket az ország javára fordítsák, és jövőjük tervezésekor számoljanak Kecskeméttel.

– Higgyék el, megéri, nemcsak anyagilag – mondta a polgármester. Majd arról beszélt, hogy

az MBA-diplomák átadásával megnőtt a Neumann egyetem presztízse, és egy olyan korszerű és előremutató oktatási és képzési centrumot építhetnek fel, amelynek „befolyása a felsőoktatás és az ország határain is túl fog nyúlni”.

Szerinte történelmi lehetőség érkezett most el, amellyel élni kell, és a város teljes mellszélességgel az egyetem mellett áll.

– A tanárok segítségével naprakész gazdasági tudásra tettek szertz. Ez egy egyedülálló tudás, melynek ma piaca van, és nem kicsi. A magyar gazdaság az elmúlt egy évtizedben gyökeres átalakuláson ment keresztül, ennek köszönhetően nemzetközi nagyvállalatok jelentek meg, sikeres, gyorsan fejlődő magyar vállalkozások születtek. Ezek a piaci szereplők további fejlődésük, sikerességük érdekében nem nélkülözhetik az olyan jól képzett és tapasztalt szakembereket, vezetőket, mint önök – fogalmazott Szemereyné Pataki Klaudia.

Beszédet mondott még dr. Andor György, az NJE tanára és ELTE GTK dékánja. Több hallgatónak díjat is átadtak kimagasló eredményeiért. Az ünnepség a sapkák feldobásával zárult.

Mi is az az MBA?

Az Master of Business Administration (MBA) a világ legismertebb és legelismertebb mester szintű közgazdász végzettsége. Népszerűsége főként abban rejlik, hogy a menedzsment és üzleti tudományok elméleti alapjainak és gyakorlati kérdéseinek oktatásával a gazdasági jellegűtől eltérő alapvégzettséggel rendelkezőket is kiválóan felkészíti a sikeres gazdálkodási, üzleti döntésekre, menedzseri feladatok ellátására.

Az MBA végzettség a hazai felsőoktatási rendszer szerint gazdaságtudományi mesterképzés, azaz egyetemi képzettségi szint. A Neumann János Egyetem MBA mesterképzése államilag akkreditált, a diplomát Magyarországon és a világ legtöbb országában automatikusan elfogadják. A képzés megfelel az MBA képzések általános nemzetközi sztenderdjeinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában