galériával / videóval

2021.09.29. 19:55

Lövészet és rendőrkutyás bemutató is volt a kisszállási honvédelmi napon

Harmadik alkalommal tartottak szerdán Honvédelmi napot a Kisszállási Sallai István Általános Iskola parkjában. A Szegedi Hadipark harci járművei, valamint kézi- és szálfegyver gyűjteménye mellett többek között a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség kutyás bemutatóját is megnézhettek a gyerekek a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával megvalósult programon.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

Nagy izgalom előzte meg a diákok és a pedagógusok körében is a tematikus napot, ami lehetőséget teremt a fiataloknak arra, hogy közelebbről megismerkedjenek a katonák, rendőrök és tűzoltók munkájával.

– Elkötelezettek vagyunk a honvédelmi nevelés mellett, a pályaorientáció segítése és a hazaszeretetre nevelés egyaránt fontos pedagógiai munkánkban. Akárcsak az élmény alapú nevelés, aminek szerves része a honvédelmi nap, amikor a tanulók lőhetnek a fegyverekkel, beleülhetnek a tankba, kipróbálhatják a rendőrmotort, magukra ölthetik a készenléti rendőrség felszereléseit – mondta hírportálunknak Zsoldos Ildikó, igazgatónő.

Az intézményvezető arról is beszámolt, hogy – szintén a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával – nem régiben a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumba látogattak el a felső tagozatos diákokkal, és a program részeként vitorlázó repülésen vehettek részt a gyerekek.

A szerdai honvédelmi napon pedig felülhettek a diákok a kiskunhalasi motoros rendőrök kétkerekűire, valamint megnézhették a kelebiai határrendészet kutyás bemutatóját is. A tanulók először a kábítószer-kereső és a járőr kutyák kiképzéséről tudhattak meg részletes információkat, majd az egyenruhások látványos szituációkban mutatták meg a gyerekeknek, mekkora segítséget jelentenek a kétlábúak a rendőri munka során.

Népszerű volt még a fiatalok körében a Szegedi Hadipark kézi- és szálfegyver gyűjteménye, és örömmel ültek be a Sauer 4K3FA-G2 típusú páncélozott felderítő harcjárműbe, de érdeklődéssel járták körbe a ZU-2 ikercsövű légvédelmi géppuskát is. Mindezek mellett a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumának kadétjainak segítségével kipróbálhatták a diákok a lézerlövészetet, és tesztelhették ügyességüket a Kecskeméti Hadkiegészítő és Toborzó iroda akadálypályáján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában