programajánló

2021.09.06. 10:52

Jótékonysági futást tartanak Baján, a Petőfi-szigeten

A bevételből az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítványt támogatja a Bajai Polgárőr Egyesület.

Márton Anna

Bokányi Zoltán és Vereczkei Zsolt

Fotó: Márton Anna

Jótékonysági futást szervez a Petőfi-szigeten a Bajai Polgárőr Egyesület. Céljuk az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítvány támogatása és megismertetése a közönséggel. Az eseményen gyűjtött adományokat az alapítvány számára ajánlják fel, a sportolókat szeretnék támogatni – mondta el a baon.hu-nak Bokányi Zoltán, a Bajai Polgárőr Egyesület elnöke.

– Próbáltuk úgy megszervezni az eseményt, hogy annak is érdekes legyen lelátogatni a Petőfi-­szigetre, aki nem fut.

Arra is van lehetőség, hogy sétálva tegyék meg a távot, a lényeg, hogy megmozduljunk. A kis mozgás mellett mindenki megismerheti az országban egyedülálló alapítványt, a képviselőit és eddigi tevékenységüket. A rendezvényünk fővédnöke Vereczkei Zsolt háromszoros paralimpikon bajnok, paraúszó – részletezte Bokányi Zoltán.

– A felkérés az elnöktől érkezett, és mi örömmel vettük ezt a bemutatkozási lehetőséget. Az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítvány azért jött létre, hogy hozzájárulhasson a parasport népszerűsítéséhez a sérült gyerekek körében, hiszen a sport végtelen lehetőséget rejt magában. Érdemes bárkinek, bármikor elkezdeni a sportolást, és azt gondolom, ez nem nagy táv, csupán egy kis Petőfi-sziget-kört kell megtenni, 1600 métert. Talán lesz olyan jelentkező is, akit ez a rendezvény fog elindítani a sportosabb élet útján. Nekünk ez a célunk, a sportos életet népszerűsíteni – mondta el Vereczkei Zsolt paralimpikon.

Szeptember 11-én reggel 9-kor kezdődik a jótékonysági futás a Petőfi-szigeten, előtte már 8 órától várják a nevezőket. A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy a nevezéseket a Bajai Polgárőr Egyesület közösségi oldalán is leadhatják a rendezvény előtti napokon. Miután teljesítették a kört, mindenkit az ifjúsági tábor udvarán várnak egy személyes találkozásra, ahol levetítik az alapítvány eddigi tevékenységéről készült felvételeket. A rendezvényen tombola és értékes ajándék várja a támogatókat.

– Nemcsak a távot teljesítők számíthatnak meglepetésaján­dékra, hanem azok is, akik támogatják az alapítvány munkáját. A rendezvényt Baja városa is támogatja, a Baja Marketing Kft. a szervezési feladatokban volt óriási segítségünkre – tette hozzá Bokányi Zoltán.

Bokányi Zoltán és Vereczkei Zsolt
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában