közlekedés

2021.09.15. 07:18

Itt számíthatnak Bács-Kiskun megyét érintő közúti munkálatokra

Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy hol kell forgalomkorlátozásra számítani szerdán Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Fotós: Shutterstock

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást a szerdai napra vonatkozóan:

Napi forgalomkorlátozások:

Az 51-es főúton, Csátalja és Hercegszántó között szerdán a közlekedésre veszélyes fákat vágják ki. Ezért a 183-as kilométernél a fél útpályát lezárják.

Az út menti sövényt kaszálják szerdán az 55-ös főúton, Baja és Bátaszék között. A 104-es kilométertől a 118-as kilométerig kell szerdán napközben forgalomkorlátozásra számítani.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,

– A Röszke felé vezető oldalon Újhartyán és Lajosmizse között napi munkák miatt napközben a belső sávot lezárják.

– Előkészítő munkák kezdődtek a 67-es kilométernél lévő Lajosmizse csomópontban, ezért a Röszke felé vezető oldalon a pihenőben nem üzemel a benzinkút. A pihenő azonban még használható.

– Megváltozott a terelés Kecskemétnél, ahol hidat javítanak. A várost elkerülő szakaszon Röszke felé mindkét sávot lezárták, a forgalmat a leálló sávra, illetve az ellenkező oldal belső sávjára terelik. Budapest felé a külső- és a leállósáv használható.

– Kiskunfélegyháza és Kecskemét között a burkolatot javítják. A Budapest felé tartó oldalon a 106-os és a 99-es kilométer között a külső sávot lezárták.

– Kiskunfélegyháza térségében szerdán az elválasztó sávot kaszálják. Budapest felé sávzárásra lehet számítani.

– a déli szakaszon, Röszke és Szeged között fenntartási munkálatok miatt reggel 10-től délután 3-ig a főváros felé haladók sávzárásra készüljenek a 173-as és a 160-es kilométer között.

Az M43-as autópályán burkolatfelújítást végeznek az M5-ös autópálya és az 5-ös főút közötti szakaszon.

Péntekig az M5-ös és M43-as autópályák összekötő szakaszán dolgoznak, így az M5-ös irányából érkezők sávzárásra és 60 kilométer/órás sebességkorlátozásra készüljenek az M43-asra való felhajtáskor!

Főutak:

A 44-es főúton

– Lakiteleknél új csomópontokat alakítanak ki. A 24-es kilométernél félpályás lezárást vezettek.

– Békéscsaba közelében a 115-ös és a 117-es kilométer között építési munkák miatt útszűkület van érvényben.

– Gyula és az országhatár között aszfaltoznak. Sávlezárásra és lassabb tempóra készüljenek!

A 441-es főúton,

– Cegléden, az Alszegi úton a Malom tér közelében kábeláthúzás miatt útszűkület van érvényben.

– Nagykőrösön, a Ceglédi úton a Szolnoki út és a Széchenyi tér között építési munkák miatt útszűkületen kell áthajtani.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun megyében,

– a Kiskőrös és Páhi közötti útszakaszon, a 36-os és a 41-es kilométer között a fél útpályát lezárták, mert kerékpárutat építenek.

– az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös kilométernél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben.

– a Kalocsa és Szakmár közötti útszakaszon, a 10-es és a 22-es kilométer között burkolatfelújítás miatt időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani. A 15-ös kilométernél lévő híd lezárása miatt pedig a forgalmat a Homokmégy majd a Kalocsa felé vezető útra terelik el.

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (szeptember 18-19.) szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

Fontos változás, hogy szeptember 1-ét követően az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig már nem szabad elmenni, mert a kedvezmény csak július és augusztus hónapra vonatkozott!

További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról a honlap térképes nézetében talál.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában