kiskunhalas / galériával

2021.09.29. 14:00

Harmincmillió forintos világítástechnikát adtak át a sportközpontban

Újabb jelentős fejlesztés valósult meg a Bundzsák Dezső Városi Sportközpontban. A Szilády RFC által működtett B-pálya, valamint a körülötte megépült rekortán futókör és a parkoló kapott világítást, amelyet kedden avattak fel.

Pozsgai Ákos

Fotó:

A bruttó harmincmillió forintos beruházás keretében hat villanyoszlopra nagy teljesítményű, 350 lux fényerőt biztosító lámpatesteket szereltek fel, amelyek bevilágítják a sportpályát. Világítást kapott a sportpálya körül megépült futókör is, amit plusz két lámpa világít be, valamint a bekötőút és a mellette lévő parkoló három lámpatesttel. A beruházás száz százalékban TAO-forrásból, önerő nélkül valósult meg. A kivitelezés során egyedül a földmunka került hozzávetőleg 2,5 millió forintba, amit a Szilády RFC saját forrásból finanszírozott a Halasi Városgazda Zrt.-nek, mint alvállalkozó felé.

Fülöp Róbert polgármester az ünnepélyes átadón hangsúlyozta: 2014-ben az önkormányzat elhatározta, hogy támogatják a helyi sportegyesületeket és a beruházásokat. A Bundzsák Dezső Városi Sportközpontban az elmúlt évek során jelentős fejlesztések valósultak meg: műfüves pálya épült a hozzá szükséges világítással, birkózócsarnok öltözőkkel, valamint a Szilády RFC beruházásában pályázati forrásból rekortán futókör, öltözőépület.

Vincze Attila önkormányzati képviselő, a Szilády RFC operatív vezetője elmondta, hogy játszótér és fitneszpark is épül a B-pálya mellett, valamint új lelátót is kialakítanak a közeljövőben.

Losonczy László, a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Igazgatóságának igazgatója az ünnepélyes átadón úgy nyilatkozott, hogy

Kiskunhalas labdarúgó csapata mindig meghatározó volt Bács-Kiskun megyében, a korábbi évtizedekben, ezért a megvalósult fejlesztésekre nagy szükség volt.

– Ahol van olyan vezetés, aki megérti, hogy kell elindulni, hogy kell pályázni, azokat a klubokat támogatjuk és segítjük, Kiskunhalas erre kiváló példa – tette hozzá az igazgató, aki kiemelte, hogy a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Igazgatóság háromszázmillió forintig osztja szét a támogatásokat, ebből a pénzből pedig jelentős infrastrukturális fejlesztések valósultak meg a megyében, pályákat hoztak rendbe, labdafogó hálókat szereltek fel, öltözők, mosdók, akadálymentesített mosdók épültek, és jelentős források mentek kerítésépítésre, valamint biztonságtechnikai eszközök telepítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában