fejlesztés

2021.09.17. 19:52

Hamarosan új út vezet majd a kömpöci sportpályához is

Pályázati forrásból és önerőből újult meg település óvodája és sportpályája közötti út.

Tapodi Kálmán

Fotó: Tapodi Kálmán

Megkezdődött az új aszfaltút építése a község óvodájánál. A kivitelező, a kiskunmajsai Bács-Bau System Kft. szakemberei jelenleg az útalap előkészítését végzik. A település önkormányzata több pályázaton is sikerrel szerepelt, így megújulhat hamarosan az Arany János utca útburkolata is.

– Településünk a Magyar Falu Program és a Belügyminisztérium pályázatán is sikerrel szerepelt és összességében 32 millió forintot nyertünk útjaink felújítására, karbantartására. Az önkormányzatunk további 4 millió forintot biztosított a munkálatokra. A 36 millió forintból az óvodánk és a sportpályánk közötti utat teljes egészében felújíttathatjuk, közel száz méter hosszúságban. Az útszakasz 5,5 méter széles lesz és két csatlakozási pontot alakítunk ki a sportpályájához – mondta el Tisoczki László, a település polgármestere, aki örömmel számolt be arról is, hogy a támogatások révén megújulhat az Arany utca aszfaltcsíkja is.

– Az Arany János utca útburkolatát is teljes hosszában felújíttatjuk. A töredezett széleket kijavítják és az útszakaszra 5 centiméteres aszfaltréteg kerül. Kísérletképpen a József Attila és az Arany utcában az útburkolat mentén, mindkét oldalon, teljes hosszában elkészül egy félméter széles, 15 centiméter mélységű, kavicságyas támasztóréteg. Nagyon reméljük, hogy ezzel hosszú távon meg tudjuk akadályozni az útburkolat szélének betöredezését és a kátyúsodást. Ha ez a módszer beválik, akkor az elkövetkezendő években falunk többi utcájában is szeretnénk elvégeztetni ezt a munkálatot – nyilatkozta Tisoczki László.

Tisoczki László örömmel számolt be arról, hogy megújulhat az Arany utca aszfaltcsíkja is
Fotó: Tapodi Kálmán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában