galériával

2021.09.25. 06:55

Felújították a Garai Nemzetiségi Általános Iskolát

A Magyar Falu Program keretében a Bajai Tankerületi Központ sikeres pályázatának köszönhetően felújították a Garai Nemzetiségi Által­ános Iskolát. Az ünnepélyes átadást a közelmúltban tartották meg.

Márton Anna

A fejlesztés révén kijavították, pótolták és lecsiszolták, lelakkozták az osztálytermek parkettáját, a földszinti és emeleti folyosók padlóburkolatát teljesen felújították, modernizálták. A teljes támogatási összeg közel 24 millió forint, ennek eredményeként a garai gyermekek megújult környezetben kezdhették meg a 2021/22-es tanévet. Az átadóünnepségen a Garai Nemzetiségi Általános Iskola tanulói horvát és német táncokat mutattak be, verssel és énekkel köszöntötték a meghívott vendégeket.

Az eseményen részt vett Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője és Vedelek Norbert, a megyei önkormányzat alelnöke is. A honatya kiemelte, hogy a kormány egyik legfontosabb célja a vidéki települések fejlesztése.

– Magyarország Kormányának legfontosabb célja az volt, hogy ne csak a nagy településeket, hanem a kistelepüléseket is fejlesszük. Tesszük ezt azért, hogy minden településen megfelelő színvonalon tudják igénybe venni azokat a szolgáltatásokat, amiket az önkormányzat biztosít. Köszönet a polgármester úrnak a munkáért, mert megszépült több intézmény a faluban: a polgármesteri hivatal, az óvoda épülete, az orvosi rendelő. Folyamatban van a Vaskút–Gara közötti kerékpárút megépítése is – fogalmazott Zsigó Róbert. Hozzátette, hogy az iskola felújítása a 2019-ben elindított sikeres Magyar Falu Program révén valósult meg, melyre a Bajai Tankerületi Központ pályázott.

– A mai ünnepség annak a bizonyítéka, hogy milyen fontos szerepet játszik az iskola a település életében. Az iskola közösséget formál, az összetartozást erősíti, és szervesen illeszkedik a település kulturális életébe

– hangsúlyozta köszöntőjében Sárosi Magdolna, a Bajai Tankerületi Központ vezetője.

Faa Béla polgármester kiemelte, hogy az iskola az a hely, ahol a gyerekek gyökeret eresztenek a településen, szárnyakat kapnak, reményt, hogy valóra váltsák az álmaikat.

Az átadóünnepségen az iskola tanulói horvát és német táncokat mutattak be
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában