kecskemét / galériával

2021.09.30. 17:43

Elektromos kisautót is vezethetnek az elsősök a mini KRESZ-pályán

Hétfőtől péntekig Kecskemét ad otthont a „Road Safety – a biztonság az első” közlekedésbiztonsági oktatási programsorozatnak, amelyet elsős és másodikos tanulóknak szervez a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt.

Hraskó István

Fotó: Hraskó István

Kecskemét tizenháromból a negyedik helyszíne az országjáró kampánynak. Mint Hoffer-Fehér Anita szakmai vezető elmondta, naponta 8-9 csoportot fogadnak, délután pedig a családokat várják a Fürdő parkolójában felállított pályán, azaz a hírös városban töltött öt nap alatt több mint ezer gyermekkel találkoznak. Játékos formában tanítják meg nekik a fontosabb közlekedési táblák jelentését, a közlekedési szabályokat és rendőri karjelzéseket, majd a gyerekek lábhajtós gokarttal, futóbiciklivel, rollerrel és elektromos kisautóval mehetnek a mini KRESZ-pályán, ahol instruktorok segítségével a gyakorlatban is megmutathatják, hogyan tudnak közlekedni (sajnos a csütörtöki napon az eső miatt több csoport csak egy sátorban berendezett kisebb pályán körözhetett rollerral). A kisdiákok megkapják az Útravaló kiadványt is, amely közérthetően segít nekik eligazodni a forgalom bonyolult útvesztőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában