kecskemét / galériával/ frissítve

2021.09.01. 09:07

Beszakadt az úttest a Cifrapalotánál, lezárták a Rákóczi utat

Hatalmas üreg keletkezett a Cifrapalota előtt, az úttest alatt a hétfői csőtörés és vízáradat miatt. A Rákóczi út érintett sávját lezárták.

Hraskó István

Beszakadt az úttest a Rákóczi út és Csányi János körút kereszteződésénél a Cifrapalota előtt. Helyreállítási munkálatokat a Bácsvízvégzi.

Fotó: Bús Csaba

Frissítve 09:36

A helyszínen találkoztunk Kurdi Viktorral, a Bácsvíz Zrt. elnök-vezérigazgatójával, aki azonnal a helyszínre sietett, amikor megtudta a hírt. Mint portálunknak elmondta, a hétfőn kiömlő víz alámosta az útalapot, és egy üreg keletkezett, amely becslése szerint akár öt-hat köbméteres is lehet. Ezt hétfőn nyilván még nem lehetett látni, és aznap ellenőrizték is a Cifrapalota előtti kanyarodósávot, mennyire bírja a terhelést. Akkor nem látszott probléma, viszont úgy tűnik, a ma reggeli csúcsforgalom már sok volt a meggyengül úttestnek.

A helyszínre nagyobb gép az üreg egyelőre nem ismert mérete miatt nem érkezhet, térköveket a lyuk körül vésővel és kézzel szedik fel, mert majd ezeket kellene visszarakni. Utána az útalapot kell feltörni, és akkor derül majd ki pontosan, mekkora is a baj, milyen kiterjedésű a víz által kimosott szakasz. Majd következhet a feltöltés, az útalap újra elkészítése és végül a térkövezés. Ez biztos, hogy több napig fog tartani, mert a beton száradását is nyilván meg kell várni – mondta el Kurdi Viktor, a Bácsvíz Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Beszakadt az úttest a Rákóczi út és Csányi János körút kereszteződésénél
Fotó: Bús Csaba

Korábban írtuk:

Mint arról beszámoltunk, hétfőn délután rengeteg víz árasztotta el a Rákóczi út és a Csányi János körút kereszteződését, a Cifrapalota előtt. Mint kiderült, egy nagy átmérőjű vízvezeték csatlakozó kötőeleme hibásodott meg, a vezetékből mintegy ezer köbméter ivóvíz elfolyt ki.

A víz behatolt a Cifrapalota pincéjébe is, és alámosta az úttestet.

Hétfőn ugyan megvizsgálták, mennyire terhelhető az út, és kedden használhatták is a kanyarodó sávot a gépjárművek, a Sebességmérés/Útinform csoportba szerda reggel felkerült egy fotó, hogy egy ponton mégiscsak beszakadt az úttest.

A veszélyre már bóják hívták fel a figyelmet ma reggel. A helyszínen 8.45-kor elkezdték felszedni a térköveket és kiderült, hogy óriási üreg van alatta.

A Kecskeméti Városüzemeltetés felhívása szerint a Rákóczi utca ezen oldalát teljesen lezárták, nem járható, ezért kérik, hogy a közlekedők válasszanak másik útvonalat. A hibaelhárítást a BÁCSVÍZ Zrt. munkatársai haladéktalanul megkezdték.

A helyreállítási munkálatokat a Bácsvíz végzi
Fotó: Bús Csaba

Eközben a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. tájékoztatást adott ki, hogy további intézkedésig a menetrendszerinti autóbuszjáratok nem érintik a Rákóczi utcán az Okmányiroda előtt található „Cifrapalota” elnevezésű megállóhelyet. Az érintett járatokról le- és felszállási lehetőség a Katona József Színháznál, illetve a Víztorony megállóhelyeknél lehetséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában