programajánló

2021.09.17. 21:10

Az Értékjáró Séta sorozat Tiszakécskén indul

Térségi Értékjáró Séta sorozatot indított a kecskeméti Aranyhomok Egyesület. Az első helyszín Tiszakécske lesz szeptember 25-én.

Sebestyén Hajnalka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A kecskeméti Aranyhomok Egyesület Térségi Értékjáró Séta sorozatot indít, melynek célja, hogy a hozzá tartozó kistérség településeinek értékeit a közönség helyben, egy kirándulás keretében ismerje meg. Az első állomás szeptember 25-én, szombaton az ezerarcú Tisza-folyó meseszép kanyarulatában fekvő Tiszakécske lesz.

A település értékeit egy séta útvonalra fűzik fel. A túrában helyet kap a Holt-Tisza tanösvénye, a Tisza kanyar kilátója, az Ókécskei Közösségi Ház és Böröczki Edit fazekas műhelye is. Utazás egyénileg.

A túra Böröczki Edit műhelyében indul Tiszakécskén 9 órakor a Fő út 81. szám alatt. A művésznő alkotásainak megtekintése után a résztvevők egy kis időre maguk is fazekassá válhatnak és a tiszakécskei túra emlékét idéző medált készítenek majd.

Holt-Tiszai Tanösvény
Fotó: Aranyhomok Egyesület

A műhelyből a Holt-Tisza I-es szakaszán lévő újonnan átadott Holt-Tiszai tanösvényhez vezet az út, amely több állomáson mutatja be a környék teljes élővilágát. A megközelítőleg 2,5 kilométeres bemutató-útvonal különlegessége, hogy madárlest, kilátót, valamint egy víz feletti pallókon vezetett szakaszt is magában foglal.

A séta harmadik állomása az Ókécskei Közösségi Ház. Állandó kiállításainak anyagai között helyet kaptak a város díszpolgára, Kovács Miklós Kossuth díjas népi iparművész kékfestő mester, a Nemzet Művészének munkái. Mindemellett megtalálható az országban egyedülálló Fáth Lajos által gyűjtött párnagyűjtemény. A helytörténeti anyagban pedig látható többek között az az ágy, amelyben Móricz Zsigmond aludt, amikor a Szendrey családnál vendégeskedett.

A múzeumi anyag megtekintése után következik a Tisza kanyar 14 méter talpmagasságú és 20,5 méter csúcsmagasságú kilátója a Miskó István sétányon. Az ebéd utáni pihenést pedig vonatozással tölti el a csoport, a városnéző Csihu kisvonattal.

Előzetes jelentkezéseket az [email protected] e-mail címen várják szeptember 23-án, csütörtökig. A programról bővebben a www.aranyhomok.hu oldalon lehet tájékozódni.

A túra egész évben egyénileg is bejárható, melyhez segítséget ad a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában