galériával

2021.09.26. 07:00

Almás süteményeket díjaztak Bácsalmáson

A hétvégén tartották meg az idei almás napokat a Bácsalmási Művelődési Központban.

Juhász Jenő

Pénteken délután hagyományteremtő szándékkal indították útjára a LegBÁCSkaibb ALMÁS család vetélkedőt, melyre ezúttal nyolc család nevezett be. Az ügyességi feladatok megoldása során Kelemen Mónika és családja bizonyult a legjobbnak, s ennek köszönhetően, most ők vihették haza a vándorserleget.

Az esti órákban a térzene program keretében a Szironta Együttes harangjátékaival kápráztatta el az érdeklődő közönséget a Backnang kútnál.

Fotó: Juhász Jenő
Fotó: Juhász Jenő

A szombati nap nagy része az almás sütemények elkészítésével telt el azoknál a háziasszonyoknál, akik vállalták a megmérettetést az idei versenyen. A háromtagú szakmai zsűrinek ezúttal 28 süteményt kellett értékelni: 18 hagyományos és 10 reform/cukor nélküli) sütemény került a bíráló asztalra. Az eredményhirdetés előtt Vajtó László műsorvezető tartott egy humoros gasztrobemutatót, melyen az érdeklődők a mézes-szilvás-almás-saslik és a Barbie saláta elkészítésével ismerkedhettek meg.

A süteményverseny eredményei: hagyományos kategóriában az első helyen végzett Turcsik Józsefné, második Léwang Gyöngyvér, a harmadik pedig Vad Béláné. Reform kategóriában szintén Turcsik Józsefné végzett az első helyen, második Vizin Mártonné, a harmadik Orcsik Anasztázia lett. A dobogós helyezésű süteménykészítőket ajándékokkal, utalványokkal és almával jutalmazták a szervezők.

A sütemények elkészítéséhez szükséges almát a bácsalmási önkormányzat közszolgáltatója, a lisztet pedig a bácsalmási malom ajánlotta fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában