kecskemét / galériával

2021.09.18. 17:12

A tavaly született babákat és szüleiket köszöntötték a Hunyadivárosban

Lassan két évtizedes szép hagyomány Kecskemét-Hunyadivárosban, hogy szeptemberben köszöntik és ajándékcsomaggal lepik meg azokat a városrészben lakó családokat, ahol a megelőző évben baba érkezett.

Hraskó István

Fotó: BUS CSABA

Idén is folytatták a nemes kezdeményezést, és mint Pászti András önkormányzati képviselő beszámolt az örömteli hírről, 2019-hez képest 2020-ban több gyermekkel gyarapodtak a hunyadivárosi családok. Összesen 57 családot hívhattak meg a szombat délelőtti játékos-zenés köszöntésre, és bár nem mindenki tudott eljönni, a csomagot természetesen ők is megkapják a védőnők révén. A tanácsadó testület az ajándékokat három órán keresztül készítette össze, ugyanis rengeteg felajánlás érkezett testületi tagoktól, magánszemélyektől, a Hunyadi János Gyógyszertártól és cégektől. Így került a csomagba például babasampon, konzerv, homokozó-készlet és szilva is.

– Az embernek az élete során rengeteg feladata van. Ezek közül a legnehezebb, egy rendkívül bonyolult és összetett feladat, hivatás a gyereknevelés. De egyben ez gyönyörű küldetés is, hiszen legcsodálatosabb pillanataink a gyermekeinkhez kapcsolódnak. Ezért fontos, hogy megünnepeljük az újszülötteket és azokat, akik hasonlóan gondolkodnak, élethossziglan felvállalják a gyermek elkísérését, és ez jó alkalom arra is, hogy hangsúlyozzuk ennek a hivatásnak a nagyszerűségét – mondta beszédében dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester.

A tizenhetedik Hunyadivárosi Napok rendezvényei már pénteken elkezdődtek a Corvin Mátyás iskolában tartott ünnepséggel. Oklevelet vehetett át a természeti környezetért végzett közösségi munkájáért Csóka Józsefné, Kalócz László, Kovács Ferenc és Peszeki Zoltán – ők mindannyian faültetésekben, a fák ápolásában, öntözésében vagy az ellopott csemeték pótlásában jeleskedtek.

Elismerő nagy oklevéllel köszönte meg a tanácsadó testület dr. Szász Katalin gyermekorvos munkáját, aki ötven éve gyógyít a Hunyadivárosban. Kimpián Ildikó a hunyadivárosi kutyás közösség érdekében végzett munkájáért, az FBZ Investment cégcsoport a városrész támogatásáért, Tatár Mihály a közösségért végzett munkájáért, Szabó Ödön pedig ismeretterjesztő tevékenységéért vehetett át köszönő oklevelet.

Idén négyen részesültek Hunyadivárosért-díjban, melyet évről évre olyan személyeknek ítélnek oda, akik önzetlenül sokat tettek a városrész lakóiért, odafigyelésük átlagon felül szolgálja a városrész fejlődését, szépülését, biztonságát.

Rengeteg jelölés érkezett, végül a tanácsadó testület döntött arról, idén kik vehetik át az elismerést. Kökény Ferencné hosszú évek óta segíti az iskola munkáját, sokszor sütött-főzött a gyerekeknek. Szilágyi Sándor és Gömöri Ferenc a tanácsadó testületben és az Akikért a déli harang szól a Hunyadivárosban Egyesületben dolgoznak sokat, míg Ágotainé Szakács Ildikó ott segít, ahol tud, legyen szó padok festéséről, vagy faültetésről. A díjakat Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Pászti András adta át.

A Hunyadivárosi Napok rendezvénysorozata színes programokkal folytatódik szombaton, 19.25-től fellép Rekop György humorista is a Hermann Ottó téren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában