2021.09.13. 07:00
A helyi termékek népszerűsítése a projekt célja
Kiállításokon és bemutatókon népszerűsítették a bácsalmási és a pacséri kézművesek által előállított portékákat.
Tovább erősödik az együttműködés Bácsalmás és Pacsér között.
Forrás: BÖKK
Egy tavaly májusban befejezett projekt folytatásaként most tovább erősödik a határon átnyúló együttműködés Bácsalmás és a szerbiai Pacsér között. A Bácsalmási Önkormányzati Közszolgáltatási Közhasznú Nonprofit Kft. konzorciumi együttműködésben a Pacséri Mezőgazdasági Termelők Egyesületével feltérképezte a helyi termelőket, adatbázist készítettek róluk, kiállításokon és bemutatókon népszerűsítették a kézművesek által előállított portékákat. Az év elején indult projekt célja az elért eredmények továbbvitele, új szakmai anyagok kidolgozása, további együttműködések a helyi termékek piacra jutásának támogatásában.
Bácsalmáson az elnyert támogatásnak köszönhetően aktualizálják a meglévő szociális szövetkezetekre vonatkozó adatbázist, szakpolitikai dokumentumot fogalmaznak meg a helyi termelők gazdasági életbe való hatékonyabb bevonásáról. Termékértékesítést elősegítő vásárt szerveznek, valamint részt vesznek a Pacséri Helyi Ételfesztiválon.
A közel 200 ezer eurós támogatásból közös tudásplatformot létesítenek, megvalósítják a helyi termékmarketing-szolgáltatás fejlesztését és a helyi termékközpontok hatékony kihasználását szolgáló koncepciókat a határ mindkét oldalán. Juhász Jenő
Sok érdeklődőt vonzott a legutóbbi bácsalmási rendezvény