BÁCSALMÁS / PACSÉR

2021.09.13. 07:00

A helyi termékek népszerűsítése a projekt célja

Kiállításokon és bemutatókon népszerűsítették a bácsalmási és a pacséri kézművesek által előállított portékákat.

Juhász Jenő

Tovább erősödik az együttműködés Bácsalmás és Pacsér között.

Forrás: BÖKK

Egy tavaly májusban befejezett projekt folytatásaként most tovább erősödik a határon átnyúló együttműködés Bácsalmás és a szerbiai Pacsér között. A Bácsalmási Önkormányzati Közszolgáltatási Közhasznú Nonprofit Kft. konzorciumi együttműködésben a Pacséri Mezőgazdasági Termelők Egyesületével feltérképezte a helyi termelőket, adatbázist készítettek róluk, kiállításokon és bemutatókon népszerűsítették a kézművesek által előállított portékákat. Az év elején indult projekt célja az elért eredmények továbbvitele, új szakmai anyagok kidolgozása, további együttműködések a helyi termékek piacra jutásának támogatásában.

Bácsalmáson az elnyert támogatásnak köszönhetően aktualizálják a meglévő szociális szövetkezetekre vonatkozó adatbázist, szakpolitikai dokumentumot fogalmaznak meg a helyi termelők gazdasági életbe való hatékonyabb bevonásáról. Termékértékesítést elősegítő vásárt szerveznek, valamint részt vesznek a Pacséri Helyi Ételfesztiválon.

A közel 200 ezer eurós támogatásból közös tudásplatformot létesítenek, megvalósítják a helyi termékmarketing-szolgáltatás fejlesztését és a helyi termékközpontok hatékony kihasználását szolgáló koncepciókat a határ mindkét oldalán. Juhász Jenő

Sok érdeklődőt vonzott a legutóbbi bácsalmási rendezvény

Tovább erősödik az együttműködés Bácsalmás és Pacsér között.
Fotó: BÖKK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában