Soltvadkert

2021.09.04. 18:53

A folyamatos megújulásban rejlik a sikerük titka

A település egyik elismert családi vállalkozása a Király Pékség, melynek alapítói Király István és Király Istvánné. A társaság vezetője a nemzeti ünnep alkalmából Életfa Emlékplakett kitüntetést kapott az agrártárca miniszterétől, dr. Nagy Istvántól. A cégalapító, aki a Magyar Pékszövetség elnökségi tagja, elmondta, a szövetség jelölte őt erre a díjra.

Barta Zsolt

Király István és lánya, Király Annamária

Fotó: Barta Zsolt

A vállalkozásban dolgozik mindkét gyermeke, két társaságot visznek egyszerre. Az egyik főleg a termeléssel, míg a másik az értékesítéssel foglalkozik. Mint megtudtuk, Soltvadkerten, Kiskőrösön, Kecelen és Akasztón látják el friss péktermékekkel és egyéb árukkal a lakosságot. A cégeknél közel száz embernek biztosítanak munkát, amely nap mint nap új kihívásokat jelent.

Minőségi alapanyagokból, bánkúti, király- és alakor búzából is készülnek kenyerek élesztő hozzáadása nélkül, amelyek élettani hatásai kedvezőek – mondták el hírportálunknak.

A cégalapító lánya, Annamária arra hívta fel a figyelmet, hogy gyakran járnak szakmai kiállításokra, figyelik a világhálót, hogy új termékekkel lepjék meg a vásárlókat. Ezeket pedig a közösségi portálon ismertetik, hogy a fiatalabb – a Z, vagy akár az Alfa – generáció tagjai is a cég visszatérő vásárlói legyenek előbb-utóbb.

A termékportfólió nagyon széles, a portékák közt a hagyományos kenyértől a külföldi lisztből készített olasz, francia jellegű termékekig óriási a választék.

– Egy kicsit tanítjuk is a vásárlókat – bővítve a piacot –, hogy ne csak az ismert pékárukat keressék, hanem új termékeket, mint amilyen az olasz focaccia, a cruffin, vagy a már Magyarországon is közkedvelt panettone

– mondta Király Annamária.

– Mi a versenyképességünket a folyamatos megújulásnak, termékfejlesztésnek, rugalmasságnak köszönhetjük – fogalmazta meg a tulajdonos.

Király István és lánya, Király Annamária
Fotó: Barta Zsolt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában