harta / galériával

2021.08.15. 14:45

Zajos sikerrel tértek vissza az Őrült Hajók

Mindkét nap hatalmas tömegeket vonzott a VII. Őrült Hajók Versenye, amit a hétvégén egy év kihagyás után szerveztek meg újra.

Gábor János

A hartai Duna-part mentén húzódó fesztiválhelyszín befogadóképességét pénteken és szombaton is feszegette a tömeg, köszönhetően a kreatív legénységek rendkívül látványos úszó, vagy úszni épp’ hogy tudó alkalmatosságainak, valamint olyan zenekaroknak, mint az Abaházi Rt., a Pedrofon, a P. Mobil és az Irie Maffia.

– 16 csapat indult, ami nagyon jó. Persze akadtak olyanok, akik a legeleje óta tagjai a mezőnynek.

Külön öröm viszont, hogy egyre messzebbről érkeznek: idén már Budapestről is jöttek versenyzők, és mindenki nagyon kitett magáért

– állapította meg Hinkel Tamás. A szervező elárulta: a rendezvény ideje alatt legkevesebb 4-5 ezer látogatót fogadtak, és ez a hartai Duna-parton lényegében a felső határ – mindkét este közel álltak hozzá, hogy kiakasszák a teltház-táblát.

A pénteki elődöntőből öt hajó jutott tovább a szombati döntőbe. A Fröccsterasz csapata egy szabadtéri miniborozót épített a vízibiciklire, és – mintegy imitálva a delíriumos állapotot – úgy alakította át, hogy előre tekerve ne menetirányban, hanem balra haladjon. Az Alakulat témája A nagy pénzrablás volt: Bella Ciao nevű hajójukat a sorozatból ismert overallokat és maszkokat viselve kergették végig a pályán, a célegyenesben pedig még egy riasztót is bekapcsoltak.

A „Kincs, ami nincs” című filmet idéző Pongo-Pongo tagjai bohókás hajótöröttek látványát idézték, míg a Babewatch felfújható mentőcsónakját négy Pamela Andersonnak öltözött férfi hajtotta. A KISS Mi a legendás rockzenekar megjelenését imitálta, és még füstgépet is működésbe hoztak a hajó tatján, viszont egyértelműen lemaradtak a többiektől, mert nem teljesen önhibájukon kívül túl keményre sikerült az előző éjszaka.

A két uszály érkezése miatt szűk fél órával elhalasztott döntőben nem egyszerre indultak el a hajók, megelőzendő, hogy a bójakerülésnél összeütközzenek. A rajtvonalról egy-egy perces különbséggel vágtak neki a haboknak, így pár száz méterrel lejjebb egymás mögött érkeztek be a többezres közönség előtt húzódó célegyenesbe. A külön-külön mért futamidők alapján kialakult sorrend: az első helyen a Pongo Pongo, a másodikon az Alakulat, míg a dobogó alsó fokán a Babewatch végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában