galériával

2021.08.20. 20:03

Városi díjakat adományoztak a bácsalmási ünnepségen

Az idei Szent István napi megemlékezésen díszpolgári címet adományoztak Bányai Gábor országgyűlési képviselőnek, hat bácsalmási polgárt pedig szakmai díjban részesítettek.

Juhász Jenő

Fotó: Juhász Jenő

Péntek délelőtt az ünnepi szentmise után Szent István napi megemlékezést, kenyérszentelőt és díjátadó ünnepséget tartottak a templomparkban. Németh Balázs polgármester mondott ünnepi köszöntőt, majd ezt követően átadta az idei esztendő kitüntető címét és a városi díjakat.

Bácsalmás Város Díszpolgára kitüntető címben részesült Bányai Gábor országgyűlési képviselő. A díjazott méltató szövegében hallható volt, hogy Bányai Gábor 1969. augusztus 27-én született Budapesten. Iskoláit Kecskeméten végezte, kertészmérnökként diplomázott. Munkái többnyire Jánoshalmához és Bajához kötötték, majd 2006-tól országgyűlési képviselőként a környező települések érdekeit képviselte. Ahogy ő fogalmaz:

„Nekem ez a térség a világ közepe. Éppen ezért különösen fontosnak tartom, hogy térségünket kultúrájában, szellemiségében megtartsuk.”

Bányai Gábor volt az egyik fő kezdeményezője a Széchenyi 2020 Operatív Programjain belül, az újonnan indult Terület és Településfejlesztési Operatív Program rendszerének kidolgozásának, mely által minden település lakosságarányosan, adott keretek között a saját fejlesztési igényei szerint pályázhatott.

Ennek köszönhetően valósulhatott meg Bácsalmáson is több komoly fejlesztés, a teljesség igénye nélkül például az ipari park fejlesztése, az új üzemcsarnok építése, a bölcsőde építés, a foglalkoztatási együttműködési program indulása és az idei évben elindult turisztikai fejlesztések.

Ezeken túl mindig is szívén viselte a település sorsát, így a Szociális szövetkezet kialakításában és annak fejlesztésében, a bácsalmási helyi termékek népszerűsítésében. Kormányzati források lehívásában is komoly segítséget nyújtott, melynek köszönhetően több felújítás is megvalósulhatott, köztük a központi óvoda felújítása is.

A Szent István napi megemlékezést a templomparkban tartották
Fotó: Juhász Jenő

Az előző ciklusokban szerepe volt a Művelődési Központ épületének megújításában, az Egészségügyi Centrum létrejöttében és több útfelújításban is. Segítségével elindulhatott a kézilabda csarnok építése is, melynek munkálatai egyre látványosabban haladnak a Sportpark és az uszoda közötti területen.

– Áldozatos munkájának köszönhetően számos település díszpolgára lett. A mai napon szeretnénk, ha ez a kör még Bácsalmás városával is kibővülne, kifejezve azt, hogy mindig hálásak leszünk Neki segítő munkájáért

– mondta a polgármester

Az ünnepségen Bácsalmás város közéletéért díjat vehetett át dr. Bakó Mária Lujza, közszolgálatáért díjat kapott Susárszki Ferencné, Bácsalmás város ifjúságának neveléséért díjban részesült Hajdu Gyuláné, Bácsalmás város nemzetiségeiért díjjal Merkovicsné Hartai Gabriellát jutalmazták, míg Konkoly Istvánné Bácsalmás város egészségügyéért díjjal és Wittner Antalné Bácsalmás város kultúrájáért díjjal térhetett haza.

A rendezvény további részében Mityók János tataházi plébános és Tóth Árpád bácsalmási református lelkész megáldotta az új terményt, majd ezt követően a település első embere és a kitüntetett országgyűlési képviselő megszegte az új kenyeret. A szervezők az esemény ünnepi hangulatát verssel és zenés énekkel, valamint a résztvevők vendéglátásával színesítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában