közlekedés

2021.08.26. 13:16

Útlezárásokra kell készülni a repülőnap miatt Kecskeméten

Összeszedtük mire számítsanak a Kecskeméten közlekedők hétvégén.

Hraskó István

Forrás: MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis

A 445-ös utat, azaz az északi elkerülőt, valamint a Békéscsabai út 445-ös és 44-es főút közötti szakaszát szombaton és vasárnap előreláthatólag 6 óra 30 perctől 19 óráig lezárják a rendőrök a személyforgalom elől Kecskeméten, a repülőnap miatt – mindezt a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyelete közölte szerkesztőségünkkel.

Felhívták a figyelmet arra, hogy Kecskeméten a repülőnapra látogatók miatt megnövekedhet a menetidő, és torlódás is kialakulhat. Az esemény helyszínét a látogatók gépjárművel nem tudják majd megközelíteni.

A parkolás a rendezvény kijelölt parkolóiban lehetséges, itt rendőrök segítik a közlekedést. A parkolók használata ingyenes, de azokat csak érvényes belépőjeggyel lehet igénybe venni. A parkolás őrzés nélküli és a parkoló területén a KRESZ szabályai érvényesek.

A repulonap2021.hu honlap szerint négy nagy, színnel jelölt parkoló lesz Kecskemét határában: itt elsősorban a távolabbról érkezőknek érdemes az autókat hagyni. Lesz parkoló az 5-ös főút 80-as kilométerénél (kék), egy a 441-es út mellett, Katonatelep határánál (piros), egy a 44-es mellett, a szentkirályi leágazás közelében (zöld), és az 5-ös főút mellett, a Mercedes-gyár parkolójában (sárga) is megállhatnak majd a rendezvényre érkezők.

Innen folyamatosan buszjáratok indulnak majd a repülőbázishoz, melyekkel a képviselő-­testület döntése értelmében ingyenesen lehet majd utazni. A díjmentes utazáshoz a belépőjegy nyomtatott vagy digitális formátuma és érvényes fényképes igazolvány egyidejű felmutatása szükséges.

A Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. menetrendje szerint a 10 órási hivatalos megnyitó idejéig három-öt percenként indulnak majd a 40-es, 50-es, 60-as és 70-es jelzésű autó­buszok a parkolókból.

Késő délelőtt, kora délután ritkábban, 15–30 percenként járnak majd, hiszen a közönség java része ekkor a bázison lesz, és a repülőnap programjait fogja élvezni. 15 órától aztán újra sűrítik a buszok indulását, ismét három-öt percenként lehet majd rájuk felszállni a kapukhoz közel kialakított megállókban, és visszautazni a parkolóba. A vasútállomás és a bázis között a 80-as, a Széchenyi tér és a bázis között pedig a 90-es buszok fognak járni a repülőnap két napján, 10 óra előtt és 15 óra után ugyancsak sűrűn, tízpercenként.

Fotó: repulonap2021.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában