Máltai Szeretetszolgálat

2021.08.13. 12:03

Továbbra is eredményesen segítik a rászorulókat a kecskeméti önkéntesek

Augusztusban is igen aktív tevékenységek folynak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportjában, hiszen minden héten eredményesen segítik az önkéntesek Kecskemét és vonzáskörzetében élő rászoruló családok hétköznapjait.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: archív felvétel

Fotó: MW

Elindult a „Rejtőzködő” szegények tartós élelmiszer adományozási program, melynek keretében 30 családdal tartják folyamatosan a kapcsolatot, akiket havonta 8000 Ft értékű élelemmel ajándékoznak meg a máltaisok. Az élelmiszereket két pénteken, most augusztusban 13-án és 19-én, 14.00 és 18.00 óra között gyűjtik a Szil-Coop Áruházban.

Augusztus 15-én, vasárnap a Nagyboldogasszony mise után, a Nagytemplom előtt süteményekkel kedveskednek a résztvevőknek. Augusztus 16-án, hétfőn a Kordik-farmra viszik kirándulni a Családok Átmeneti Otthonának lakóit. Az egész napos programon pónilovaglás, sétakocsikázás, álltasimogatás várja a 22 fős csapatot, akiket délben gulyáslevessel és palacsintával kínálnak.

Augusztus 31-én, kedden Pálosvörösmartra, a Mária parkba kirándulnak a Máltai önkéntesek. Szeptember 2-án, csütörtökön az Eucharisztikus Kongresszus alkalmából tiszteletét teszi dr. Bábel Balázs érsek, és közös főzés keretében megvendégelik a rászorulókat.

Borítóképünk archív felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában