újra járhatna

2021.08.04. 06:55

Thaiföldi kezelés segíthetne a melltől lefelé lebénult mélykúti apukán

Egy thaiföldi gyógykezelésnek köszönhetően újra járhatna a melltől lebénult fia­tal mélykúti édesapa, aki az egyik közösségi oldalon kért segítséget. A műtét és az azt követő rehabilitáció a kiutazással együtt azonban 32 millió forintba kerülne, ennyi pénze azonban nincs a családnak.

Pozsgai Ákos

Bognár Krisztiánnak a balesetben eltört az egyik csigolyája, és megsérült a gerincvelője is

Fotó: Pozsgai Ákos

Ígéretesen indult Bognár Krisztián, a Mélykút SE játékosa és Puha Klaudia közös élete, amikor a fiú 2018 augusztusában egy hercegszántói mérkőzés előtt a kezdőkörből kirohanva kérte meg kedvese kezét, aki igent mondott neki. Közös történetük akkor teljesedett ki igazán, amikor rá egy évre megszületett kislányuk, Zoé. Később közös házat is vett a fiatal pár, elkezdték felújítani. Krisztián egy napelemeket értékesítő cégnél dolgozott és egy klímaszerelő tanfolyamba is belekezdett, közben már az esküvőt tervezték Klaudiával, amikor tavaly december 19-én, egyik pillanatról a másikra megváltozott az életük.

A késő éjszakai órákban ismerősüktől tartottak haza felé, Klaudia vezetett, Krisztián mellette ült, amikor Mélykúton,

a Bácsalmás felé vezető úton egy kanyarban kisodródtak és egy fának csapódtak autójukkal. A felismerhetetlenségig összetört járműből csodával határos módon élve jutottak ki.

A kiskunhalasi hivatásos, a jánoshalmi önkormányzati és a mélykúti önkéntes tűzoltók közösen szabadították ki feszítő-vágó segítségével őket és adták át a mentőknek.

Mindkettőjüket a bajai kórházba szállították, Klaudia néhány karcolással megúszta a balesetet, Krisztiánnak azonban félig leszakadt a bal füle, amit vissza kellett varrni, és ez csak a kisebb sérülések közé tartozott. Súlyosan megsérült a gerince is, ezért Bajáról a szegedi klinikára szállították át a mentők, ahol többször is megműtötték.

– A balesetben eltört az egyik csigolyám és megsérült a gerincvelőm is. Azóta melltől lefelé nem érzek semmit. Szegedről felkerültem az Országos Rehabilitációs Központba, ott két hónapot töltöttem, ahol megtanítottak önállóan közlekedni, és hogy alapvetően el tudjam magam egyedül végezni az itthoni dolgokat és ne kelljen mindenben segítségre szorulnom – mondta el hírportálunk érdeklődésére Krisztián, aki a balesete előtt focizott és rengeteget sportolt, ezért is szeretné visszakapni a régi életét. Ehhez azonban nagyon drága műtétre van szüksége, amit Thaiföldön végeznének el

– Mivel a baleset óta sokat vagyok itthon, volt időm az interneten keresgélni, több csoportba is beléptem az egyik közösségi oldalon.

Egy vajdasági hölgytől kaptam meg a thaiföldi klinika elérhetőségét, akit betegsége miatt kezeltek ott, eredményesen. A világhálón keresztül felvettem a kapcsolatot a klinika orvosaival – azóta már több konzultációt is tartottunk tolmács segítségével. Elküldtem nekik az összes leletemet, és arról tájékoztattak, hogy meg tudnának gyógyítani, újra lábra tudnék állni

– mesélte Krisztián.

A műtét lényege, hogy egy stimulációs eszközt ültetnének be ágyéktájékon, ami a gerincvelőt stimulálná, valamint három őssejtkezelést is kapna Krisztián. Ez segítene abban, hogy az édesapa visszanyerje az érzéseket és a mozgáskészséget. Ehhez a műtéthez azonban 32 millió forintra lenne szüksége a mélykúti családnak, ám erre nincs pénzük, ezért kérnek segítséget.

A baleset óta jelentősen megváltozott a család élete: a gyesen otthon lévő Klaudiának az előző kapcsolatából született fia, és Krisztiánnal közös kislányuk ellátása mellett a nap huszonnégy órájában ott kell lennie és segítenie párját is.

Krisztián mindennap több órát tornázik, a szülői házat, ahol most laknak, már akadálymentesítették, hogy a kerekesszékkel könnyebben tudjon közlekedni. A család reméli, hogy Krisztián mielőbb újra lábra tud majd állni.

Bognár Krisztiánnak a balesetben eltört az egyik csigolyája és megsérült a gerincvelője is
Fotó: Pozsgai Ákos

Aki segíteni szeretne, adományait a 11773322 – 02798310-es OTP Bank számlára küldheti. A család kéri, hogy a közlemény rovatban az adomány szó szerepeljen, hogy az összegyűlt összeg mentesüljön a személyi jövedelemadó megfizetése alól. Ha esetleg külföldről utalna valaki: IBAN: HU64117 73322 0279 8310 00000000BIC(SWIFT) kód: OTPVHUHB.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában