Kiskunhalas

2021.08.04. 09:23

Osztálytalálkozón idézték fel az egykori általános iskolás éveket

Ötvenegy éve ballagtak el a kiskunhalasi volt Szűts József Általános Iskola (ma Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskola) ének-zene tagozatos osztályának tanulói. Az egykori diákok jó hangulatú osztálytalálkozón idézték fel az egykori iskolás éveket és emlékeztek meg tanítóikról.

Pozsgai Ákos

Az osztály a Kodály-módszerrel tanulta az ének-zene tantárgyat

Fotó: Pozsgai Ákos

Az alsóvárosi katolikus temető bejáratánál gyülekeztek júliusban az 1962–1970 között a Szűts József Általános Iskolában végzett 8. c osztály egykori tanulói, a megemlékezés virágait helyezték el néhai osztályfőnökük, dr. Szombati Károlyné Irma néni síremlékénél. Volt ének-zene tagozatos osztály lévén elénekelték tanáruk A csitári hegyek alatt… kezdetű kedvenc népdalát.

– Az osztály a Kodály-módszerrel tanulta az ének-zene tantárgyat, osztályfőnökünk volt az, aki Kodály Zoltán közreműködésével meghonosította a volt általános iskolában az emelt szintű énekoktatást. Akkor még hatnapos tanítás volt, minden nap volt énekóránk, és két énekkari foglalkozás keretében sajátítottuk el a zene alapjait. A zene művelése és szeretete mindegyikünk életében meghatározó szerepet tölt be különböző módokon mind a mai napig – mondta el Pősz Attila, a Szilády Áron Református Gimnázium német szakos tanára, az osztály egykori tanulója.

A harminchat fős zenetagozatos osztályból huszonnégyen tudtak eljönni a találkozóra, sajnos négyen már nem élnek az egykori osztálytársak közül, rájuk is emlékeztek egyik elhunyt osztálytársuk sírjánál.

Az osztály a Kodály-módszerrel tanulta az ének-zene tantárgyat
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában