hirdetés

2021.08.31. 18:25

Okozhat problémát az utángyártott toner?

Fotós: Shutterstock

Még mindig sokan tartanak tőlük.

Mielőtt részletesebben kifejtenénk, előszóban annyit a címben feltett kérdésről: manapság erre már nagyon kicsi az esély. Ha most nagyokat sóhajtottunk, akkor a biztonság kedvéért érdemes még egy kicsit tovább is olvasni, hiszen részletesen is eláruljuk, mire érdemes figyelni, hogy biztosan ne essen bántódása egy utántöltéstől a nyomtatónknak.

Csak minőségi forrásból!

Ahogy azt fentebb is írtuk, ma már csak kivételesen esetekben történhetnek olyan balesetek, amiktől sokan tartanak. Ez akkor fordulhat elő, ha a toner vagy tintapatron rossz minőségű, könnyen törik, repedt a műanyagborítása. Ilyesmivel egy megbízható áruház készletén nem találkozunk, viszont mivel a legtöbbször ilyenkor szeretnénk a lehető legolcsóbban megúszni, ha nem vagyunk elég körültekintőek, belefuthatunk. Például egy eredeti Samsung M2070 toner árának akár közel a felét is megspórolhatjuk egy jó vétellel. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy milyen forrásból szerezzük be a tonert, még nem vásároltunk korábban az adott üzletben, akkor győződjünk meg arról hogy van-e garancia, felelősségvállalás, hiszen ezekkel kezeskedik a kereskedő a kínált termékért.

Mit nyerhetünk egy alternatív tonerrel?

Több változata is létezik a kompatibilis tonereknek, akár olyan prémium opciókat is találhatunk, amik nagyobb oldalszám nyomtatását teszik lehetővé. Fontos tudnunk ezekről a termékekről, hogy szigorú gyártási körülmények között jönnek létre, fontos követelményeknek kell megfelelniük, hiszen létezik szabvány a tonerekre vonatkozóan is, de ha ez nem elég garancia, azt se feledjük, hogy tesztelés után kerülhetnek csak a boltokba. Tehát ha például egy új HP LaserJet Pro M28a toner az, amire szükségünk van, akkor választhatunk a legolcsóbb alternatív, az eredeti és a prémium utánpótlás közül. Mindig érdemes kikérni a hozzáértők tanácsát, akár üzletben, akáronline vásárolunk. De visszatérve az eredeti kérdésre, az alternatív tonerekre is szigorú szabályok vonatkoznak, akárcsak az eredeti termékekre, így akármekkora a verseny a cégek között, és talán pont ezért is, a szabványok betartására szinte minden esetben ügyelnek.

Fotó: Shutterstock.com / antpkr

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában