ÚTINFORM

2021.08.10. 10:52

Mutatjuk, hol számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük a kedden érvényben lévő, Bács-Kiskun megyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

baon.hu

Fotó: Illusztráció/shutterstock.com

Fotó: Illusztráció/shutterstock.com

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást a keddi napra vonatkozóan:

Gyorsforgalmi utak

Az M5-ös autópályán a Röszke felé vezető oldalon Gyál és Ócsa között az elválasztó sávban dolgoznak, 7.00 órától 18.00 óráig a belső sávot szakaszosan lezárják.

Szintén Röszke felé Kecskemét elkerülő szakaszán, a 86-os és a 90-es km között hidat javítanak. A forgalom a belső sávon illetve az ellenkező oldal belső sávján halad. A Budapest felé vezető oldalon a forgalmat a külső és a leálló sávra terelték.

Ugyan ezen az oldalon, a 98-as és a 105-ös km között, munkavégzés miatt egy új terelést építettek ki. A forgalom csak a belső sávon halad.

Főutak

Az 53-as főúton Kiskőrösnél, a 29-es és a 30-as km között aszfaltoznak. Augusztus végéig a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Kamion stop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (augusztus 14-15.) szombaton 15 órától vasárnap 22.00-ig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig, vagy az első lerakóhelyig júliusban és augusztusban a kamionstop ideje alatt is elmehetnek.

További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról a honlap térképes nézetében talál.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik