Tabdi/Kaskantyú

2021.08.06. 10:25

Mindenki előtt nyitva áll az új jegyző ajtaja

Augusztustól látja el a jegyzői feladatokat Tabdin és Kaskantyún Ugrainé dr. Galántai Hilda, aki a kultúra területén és a civil szférában is dolgozott, mielőtt elfoglalta a közös önkormányzat jegyzői székét.

Horváth Péter

Ugrainé dr. Galántai Hilda jegyző

Fotó: Horváth Péter

A Debreceni Egyetem művelődésszervező–pedagógia szakán szerzett diplomát, de a későbbi lehetőségei bővítése miatt elkezdte a jogi egyetemet is. Diplomázás után a keceli művelődési házban dolgozott, majd a soltvadkerti művelődési házban lett intézményvezető. A jogi végzettségét a Szegedi Tudományegyetemen szerezte, majd kilépett a magánszférába és jogi előadóként kezdett dolgozni egy baleseti kártérítéssel foglalkozó kis­kőrösi cégnél.

Ugrainé dr. Galántai Hilda azt is elmondta, világossá vált előtte, hogy személyiségéhez a magánszektornál sokkal közelebb áll a közigazgatás területe, ezért pályázta meg a jegyzői pozíciót. – Szeretek az emberekkel beszélni, és segíteni abban, hogy megoldjuk a problémáikat. Erről szól a közigazgatás – vélekedik az új jegyző, akit tősgyökeres soltvadkertiként is elfogadnak a falubeliek, és mindkét hivatalban kiváló kollektíva segíti munkáját.

Mint fogalmazott, bele kell szokni, hogy egyszerre két település jegyzői feladatait látja el, melyek között vannak nagyon hasonlók, de igen eltérő, az adott településre jellemző elintéznivalók is. Megosztva van jelen a két faluban: hétfőn és szerdán Tabdin, kedden és csütörtökön Kaskantyún, pénteken pedig felváltva, egyik héten Tabdin, a másikon pedig Kaskantyún.

Jelenleg legfontosabb célja, hogy megismerjék az emberek és bizalommal keressék, szeretne gyorsan a helyi közösség részévé válni.

– Bármikor bárki megbeszélheti velem a problémáját, akár a tipikus jegyzői feladatok körében, vagy a pályázatos projektek terén is. Ezért arra bátorítom a helyieket, hogy keressenek, mert mindenki előtt nyitva áll az ajtóm. Persze még nekem is bele kell tanulnom a feladatokba, de azon dolgozom, hogy az emberek azt érezzék, van egy jó jegyzőjük – hangsúlyozta Ugrainé dr. Galántai Hilda jegyző, aki civilben édesanya, férjével közösen neveli hároméves kisfiát.

Ugrainé dr. Galántai Hilda jegyző
Fotó: Horváth Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában