Ágasegyháza / galériával

2021.08.04. 20:07

Mentőkutyás bemutatót tartott a Hetedhét táborban a Hírös Rescue Team

Mozgalmasan telik Ágasegyházán a Hetedhét tábor. A Kovács Kinga Emlékalapítvány nagy hagyományú tábora idén is kéthetes, a közel hatvan gyermek ingyenesen vehet részt a vidám, tartalmas programokon.

Sebestyén Hajnalka

Kovács Lajosné Marika tizenharmadik alkalommal hívta életre a tábort, melyet egykoron a fiatalon elhunyt lánya, Kinga emlékére alapított meg. A táborba helyi gyerekeken kívül a környező településekről érkezőket és az Ágason nyaralókat is fogadják. A korosztály vegyes, a legkisebb ötéves, a legnagyobbak felsőtagozatosak.

Minden napra jut program bőségesen. Szerdán délelőtt például kutyás bemutatót láthattak a táborlakók a Hírös Rescue Team jóvoltából, Gugi Krisztina főtörzsőrmester meghívására. Trencsényi Péter, a Hírös Rescue Team elnöke két kedves vendéggel látogatott el a táborba, a négy és féléves Mogyi speciális mentőkutyával, valamint kölykével, a kéthónapos Fügével.

Mogyi harmadik generációs speciális mentő-személyfelkutató kutya, Füge pedig immár negyedik generációs mentőkutya lesz a kiképzését követően.

A táborozó fiatalok örömmel fogadták a két belgajuhász kutyát, a bemutatókat követően peidg játszottak is velük.

A nap folyamán a kézműveskedés is helyet kapott a programok között. Galambné Marika segítségével papírfonást sajátíthatták el a fiatalok a környezettudatosság, az újrahasznosítás jegyében. Különböző díszeket és ékszereket készítettek az újonnan tanult technikával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában