máriakönnnye

2021.08.15. 08:30

Megvan a vodicai búcsú részletes programja

A kétnapos áhítatot idén augusztus 21-22-én tartják, szombaton gyertyás-szentséges körmenet lesz.

Rab Rita

Az elmúlt évben a vírushelyzet miatt elmaradt a hagyományos, két évszázados múltra visszatekintő vodicai (máriakönnyei) nagybúcsú. Idén a megszokott szeptember eleji időpontnál jóval korábban, augusztus 21–22-én lesz a vodicai búcsú.

A Mária-kegyhelyen az első szentmisét szombaton 11 órakor Csorba Dávid józsefvárosi plébános mutatja be. 15 órától búcsúsok fogadása, délután az esti szentmiséig gyónási lehetőség. Este fél 7-kor kezdődik az énekes szentmise, melyet dr. Finta József, a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye pasztorális helynöke, a kecskeméti Nagytemplom plébánosa celebrál. Majd gyertyás-szentséges körmenet lesz. Ezt követően a Barátok temploma ifjúsági zenekara tart zenés szentségimádást. 23 órakor a búcsúsok halottaiért mond szentmisét Szűcs Tibor vaskúti plébános.

Vasárnap az első szentmisét 6 órakor, a kápolnában Gyirán Péter káplán mutatja be. A szabadtéri oltárnál 7 órakor Vincze Attila hajósi plébános mond magyar nyelvű misét. A horvát nyelvű szentmise 8-kor kezdődik, ezt Andrija Anišić szabadkai plébános tartja, majd 9-kor a német nyelvűt Schindler Mátyás, a házigazda Barátok temploma plébánosa végzi. Az ünnepi nagymise 10 órakor kezdődik, melyet Marton Zsolt, a Váci Egyházmegye püspöke mutat be. A kétnapos áhítat a loretói litániával zárul 15 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában