bébibumm

2021.08.16. 15:20

Megszületett Lili, a kisláma a Kecskeméti Vadaskertben

Hófehér lámacsikó született a kecskeméti Vadaskertben. Lilit, a kis jövevényt a látogatók már megtekinthetik a kifutóban. Hamarosan pedig jön az Állatkertek Éjszakája!

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Kecskeméti Vadaskert

A Kecskeméti Vadaskertben mindig mozgalmas az élet. Egész nyáron nagy népszerűséggel zajlottak a táborok, gyerekek sokasága ismerkedett az intézmény mindennapjaival.

Az állatállomány a napokban egy hófehér lámacsikóval bővült. Az újszülött és anyukája is jól vannak! A kicsi születését a vadaskerti táborozók pillanthatták meg elsőként, a kancacsikó a Lili nevet kapta. A lámacsalád legifjabb tagja már látható a kifutóban a látogatók nagy örömére.

Fotó: Kecskeméti Vadaskert

A Vadaskert minden nap, így most pénteken, augusztus 20-án is nyitva tart. Ettől a hétvégétől kezdve újra lesznek látványetetések, szombatonként és vasárnaponként. Mindkét napon délelőtt 10 és 10.30 között az örvös medvék, a makákók és a csacsik etetésébe kapcsolódhatnak be az érdeklődők. Délután 15 és 15.30 között pedig a kapucinusok, a sarki róka és a lámák kifutóját keresik fel a gondozók a látogatókkal együtt.

További jó hír az állatbarátoknak: közeleg az Állatkertek éjszakája. Augusztus 27-én, pénteken 18.30-tól a Vadaskert a zárás után újra megnyitja kapuit és színes programkavalkáddal várja a látogatókat.

Fáklyafényes hangulatban több helyszínen látványetetéseket tartanak, lesz állati kincsek standja, állati tapogatózó, hüllő bemutató, arcfestés gyerekeknek, légvár, trambulin, a színpadon pedig a Kiskalász Zenekar duója muzsikál.

Fotó: Kecskeméti Vadaskert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában