előadások

2021.08.16. 20:00

Konferencia nyitja majd a Kalocsai Paprikafesztivált

Idén szeptemberben megszervezik a Kalocsai Paprikafesztivált, ahol különböző előadásokkal nyitják meg a rendezvényt.

Gábor János

Forrás: archív-felvétel

Fotó: Gábor János

Bár a két év kihagyás után újra megrendezésre kerülő Kalocsai Paprikafesztivál teljes, hivatalos programját várhatóan csak e héten jelentik be, a rendezvénysorozatot hagyományosan megnyitó szakmai konferencia témái és előadói nagyrészt már nyilvánosak. A klímaváltozás mára világossá vált, egyre súlyosabb következményeire reagálva ez az esemény is a fenntarthatósági kérdéseket járja körbe – mezőgazdasági szempontból. Az előadók foglalkoznak a termelés hatékonyságát növelő digitalizációval, korszerű és fenntartható öntözéstechnológiákkal, illetve precíziós gazdálkodással is.

– A konferencia főleg aktualitásokról, ezen belül a Vidékfejlesztési Program változásairól fog szólni – árulta el kérdésünkre Szigeti Tamás, a helyi önkormányzat mellett társszervezőként megjelenő Kalocsa Térségi Öntözési Közösségek vezetője. A szakembertől megtudtuk, eddig olyan előadók fogadták el a meghívásukat, mint dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem megbízott rektora, Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének elnöke, Papp Zsolt György vidékfejlesztési államtitkár, Font Sándor országgyűlési képviselő, a parlament Mezőgazdasági bizottságának elnöke és Nagy István agrárminiszter.

Szigeti Tamás elárulta: a rendezvénynek otthont adó Kalocsa agráriumára tekintettel a szántóföldi zöldség- és fűszernövények, illetve kiemelten a paprika termesztéséről is szó lesz, és mindezeken felül bemutatják a még mindig nyitott precíziósgép-beszerzési pályázat lehetőségeit is. A konferencia a Kalocsai Paprikafesztivál nyitónapján, szeptember 10-én lesz, a városi színházban.

Szigeti Tamás szerint minden érintettnek hasznos lesz az agrárkonferencia
Fotó: Gábor János / archív-felvétel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában