galériával

2021.08.19. 19:42

Kitüntették Kerekegyháza legjobbjait

A Kerekegyházi Nyugdíjas Klub „A kerámia csodája és az örök gobelin” című kiállításának megnyitójával kezdődött csütörtökön a Szent István Napi ünnepségsorozat Kerekegyházán a Katona József Művelődési Házban.

Gulyás Sándor

Szent Istvé napi ünnepség Kerekegyháza Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2021/08/20

Fotó: Mediaworks

A tárlatnyitót követően a program az aratók ünnepélyes bevonulásával folytatódott a Szent István téren. Az idei aratás eredményességről Boldizsár András számolt be. A gabonakoszorúk átadása után dr. Kelemen Márk polgármester és dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője osztotta meg a jelenlévőkkel ünnepi gondolatait. Az új kenyeret dr. Kenyeresné Téglási Anna lelkipásztor áldotta meg.

Ez alkalommal köszöntötték azokat a polgárokat is, akik az utóbbi időkben legtöbbet tettek a köz érdekében.

Kerekegyháza Város Önkormányzat képviselő-testülete a Római Katolikus Egyházközösség Gitáros Énekkarát Kerekegyháza Közösségéért Díjjal tüntette ki közösségformáló és értékteremtő munkájuk elismeréseként.

A Kerekegyháza Közművelődéséért Díjat Bodor Eszter pedagógus, a Kerekegyháza Közszolgálatáért Díjat Héjjas Ottóné közművelődési munkatárs, a Kerekegyházi Tehetség Díjat Ordasi Ágnes építész, Alt Ákos tanuló, íjász és Bodor Iván József tanuló kapta. A város vezetése Dr. Benkő Margit háziorvost díszoklevéllel tüntette ki aranydiplomájának átvétele alkalmából. Kerekegyháza város képviselő-testülete díszoklevelét Pongrácz Béla tűzoltóparancsnok-helyettes kapta áldozatkész tűzvédelmi munkájáért. Nagy Katalin dajkát Nyugdíjba Vonulási Emléklappal tüntették ki. Az elismerő címeket, okleveleket dr. Kelemen Márk polgármester és dr. Salacz László országgyűlési képviselő adta át.

Az ünnepi képviselő-testületi ülés zárásaként a Tavaszi Szél Népdalkör műsorát hallgathatták meg a jelenlévők. A rendezvény folytatásként pénteken tartják meg a katolikus templom búcsúját, vasárnap pedig ünnepi istentiszteletre kerül sor a helyi református templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában