adomány

2021.08.03. 20:39

Kisbuszt kapott ajándékba a félegyházi iskola

Most már saját járművel szállíthatja diákjait a félegyházi Mezgé.

Vajda Piroska

Fotó: Vajda Piroska

Bérelt busz helyett a jövőben saját járművel szállíthatja diákjait a gyakorlati helyekre a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola. Az intézményt fenntartó Agrárminisztériumtól ugyanis egy 25 millió forint értékű Mercedes kisbuszt kaptak ajándékba. A korszerű gépjárművet a napokban vehették birtokba a diákok – tájékoztatta a baon.hu-t Rózsa Pál igazgató. Azt is elmondta, hogy az új járművet takarékossági okokból állítják csatasorba, abban bíznak, hogy így olcsóbb lesz a diákok szállítása.

A saját busz azért is nagyon fontos, mert a városközponti iskolától viszonylag messze vannak a gyakorlati helyek, azok megközelítése így sokkal gyorsabb és biztonságosabb lesz.

A tangazdaság mintegy öt kilométerre, a tanvágóhíd szintén kilométerekre van az iskolától. Sőt, vannak még más külsős gyakorlati helyek is – sorolta az igazgató. Hozzátette, az új buszhoz saját sofőrt is alkalmaznak.

Rózsa Pál azt is elmondta, hogy már készülnek a Kiskun Expóra, amelyet a városi sportcsarnokban rendeznek meg augusztus 19. és 22. között.

Az új járművet takarékossági okokból állítják csatasorba
Fotó: Vajda Piroska

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában