tass

2021.08.06. 09:41

Kétfordulós horgászversenyen bizonyíthatták rátermettségüket a táborozók

Idén is megszervezte nyári ifjúsági horgásztáborát a környékbeli gyermekek számára a Tassi Sporthorgász Egyesület.

Gulyás Sándor

A gyerekeknek négy versenyszámban kellett bizonyítaniuk a rátermettségüket

Fotó: Gulyás Sándor

Az egyhetes nyári bentlakásos táborban idén huszonnyolc általános iskolás korú lány és fiú ismerkedhetett meg a népszerű szabadidős sport fortélyaival, illetve bővíthette tudását. A legfiatalabb táborlakó a napokban töltötte be a hatodik életévét, míg a legidősebb alig múlt el tizennyolc éves.

– Az idei esztendőben az elméletre és a gyakorlati ismeretekre egyaránt nagy hangsúlyt helyeztünk. A különböző technikákat a vízparton, horgászás közben tanítottuk meg a gyermekeknek. Az itt elsajátított ismereteknek köszönhetően zsákmányban sem volt hiány, sok keszeg, ponty, bodorka, sneci és sügér került a szákokba. Természetesen a szórakozás sem maradt el, a fiatalok strandolhattak, kenuzhattak a Dunán.

A tábor fénypontjának a kétfordulós horgászverseny bizonyult, melyet két csoportra bontva rendeztünk meg. Mindkét korosztálynak négy versenyszámban – halfogás, tesztlap, szerelékkészítés (barkács), és célba dobás – kellett bizonyítaniuk rátermettségüket.

Az egész napos verseny eredményei a következőképpen alakultak. A gyermekeknél Horváth Ferenc lett az első, megelőzve Baranyi Zoltánt és Kevés Kingát. A verseny nyertese, bár halfogásban csak a negyedik helyen fordult, a többi versenyszámban első, és két második helyezéssel megérdemelten győzött. Baranyi Zoltán két szép ponttyal magasan nyerte a halfogást, nagyobbik hala korosztálya legnagyobb zsákmánya lett. Kevés Kinga pedig a legtöbb halat fogta. A nagyobbak között a legeredményesebbnek Damásdi Dávid bizonyult, maga mögé utasítva Lovas Kitti Rékát és Szabó Sándort.

A gyerekeknek négy versenyszámban kellett bizonyítaniuk a rátermettségüket
Fotó: Gulyás Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában