GALÉRIÁVAL

2021.08.31. 10:50

Kerékpárút köti össze Lakiteleket Tőserdővel

Ünnepélyes keretek között adták át a hétvégén a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megépült, Tőserdőhöz vezető kerékpárutat. A beruházás több mint 300 millió forintból 200 nap alatt valósult meg.

Vajda Piroska

Biciklitúrával zárult az átadás

Forrás: baon.hu

Madari Róbert polgármester szerint komoly mérföldkő a kerékpárút átadása a község életében, hiszen a bicikliút szorosan illeszkedik a település turisztikai fejlesztési terveihez. Szeretnék ugyanis, ha kerékpáros csomóponttá válhatna Lakitelek és még többen látogatnának a településre, a páratlan szépségű Holt-Tisza partjára. Biztató, hogy a környéken további kerékpárutak épülnek, így biciklis összeköttetésbe kerül Lakitelek Tiszaalpárral, Tiszauggal, Szentkirállyal és Tisza­kécskével is.

Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés alelnöke az átadáson elmondta, a kerékpárút-építés a megyében kiemelten fontos szerepet kap a jövőben is. Az a cél, hogy minden megyebeli település kerékpárral is biztonsággal megközelíthető legyen. Arról is biztosította a megjelenteket, hogy a Nyárlőrinc és Kecskemét között hiányzó kerékpárútszakaszt is mielőbb megépítik. A szombati ünnepségen Halápi Sándor kétszeres velocipéd-világbajnok is jelen volt, aki a kerékpározás előnyeire hívta fel a megjelentek figyelmét. Az átadás közös biciklitúrával zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában