támogatás

2021.08.05. 13:55

Kerékpárokkal segíti az önkormányzatokat a halasi cég

A polgármesteri hivatal, vala­mint az önkormányzati intézmények ügyintézői fogják majd használni elsősorban azokat a kerékpárokat, amelyeket egy kiskunhalasi cég adományoz Kelebiának, Mélykútnak és Halasnak.

Pozsgai Ákos

Kelebiára már az elmúlt napokban megérkezett az első két bicikli

Fotó: Pozsgai Ákos

Több kerékpárt is adományozott és fog adományozni ezekben a napokban a kiskunhalasi székhelyű Koliken Kft. a környező önkormányzatoknak. Kelebiára már az elmúlt napokban megérkezett az első két bicikli, amit a halasi kerékpár-összeszerelő és -értékesítő cég ajándékozott az önkormányzatnak. Maczkó József polgármester vette át az ajándék kerékpárokat, amit elmondása szerint a polgármesteri hivatal, valamint az önkormányzati intézmények ügy­intézői fognak majd használni első­sorban.

– Kiskunhalason volt egy vállalkozói fórum, ahol a környező települések vezetői mellett a Koliken Kft. is képviseltette magát. Ezen a fórumon adtam rövid tájékoztatást arról, hogy Kelebián milyen kerékpárosbarát-fejlesztések valósultak meg eddig, hogy többek között éppen a napokban adtunk át egy több mint két kilométer hosszú, új belterületi kerékpárútszakaszt – mondta hírportálunknak Maczkó József.

A polgármester a vállalkozói fórumon kitért a Homokháti Értékmegőrző Naturpark Egyesület által az EuroVelo 13, vagyis az Iron Curtain Trail az EuroVelo nemzetközi kerékpárút-hálózatának tizenharmadik vonalára is, amely Kirkenesből az egykori vasfüggöny mentén Magyarországon is áthalad és Bulgáriába tart, és amely érinteni fogja a Homokhátság és a Felső-Bácska térségét is.

Ezen a fórumon tett felajánlást a Koliken Kft. több környező önkormányzat felé a kerékpárok adományozását illetően, amelyet az elkövetkezendő napokban fog eljuttatni. Úgy tudjuk, hogy Kiskunhalas és Mélykút is kap a felajánlott kerék­párokból.

Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere a közösségi oldalán számolt be arról, hogy részt vett a 85 főt foglalkoztató családi vállalkozás halasi telephelyén egy bejáráson.

– Legfontosabb motivációja a cégnek, hogy a lehető legtöbb magyar család számára elérhetővé tegyék a biciklizés élményét. Minden fejlesztést igyekeznek zölden tervezni, energiaszükségletük mintegy 80 százalékát korszerű napelempark biztosítja.

A Kerékpárosbarát Település 2020 címet viselő város számos programját támogatják, és több munkatársukkal résztvevői is a közösségi kezdeményezések megvalósításának – emelte ki Fülöp Róbert a bejegyzésében.

Kelebiára már az elmúlt napokban megérkezett az első két bicikli
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában