bács-kiskun

2021.08.06. 21:25

Kalandra fel! Augusztus 9-én ünnepeljük az állatkertek napját!

Magyarországon minden évben augusztus 9-én tartják az állatkertek napját. Cikkünkben ennek apropójáról és a Bács-Kiskun megyei programlehetőségekről olvashatnak.

Morva Daniella

Augusztus 9-e nem más, mint a Budapesti Állat- és Növénykert születésnapja, amely az első állatkertként nyílt meg Magyarországon 1866. augusztus 9-én. Ennek apropóján, az állatkertek népszerűsítésének céljából tartják meg minden évben hazánkban az állatkertek napját, illetve gyakorta az állatkertek éjszakáját.

A jeles nap nem csupán az állatkertek szempontjából fontos, egyre többen igyekeznek ugyanis megragadni az alkalmat, hogy felhívják a figyelmet a veszélyeztetett fajokra is.

Bács-Kiskun megyei programlehetőségek

Bár több hónapon keresztül nélkülöznünk kellett a környékbéli állatkertek lakóinak meglátogatását, szerencsére idén több lehetőségünk is van „megünnepelni” az állatkertek jeles napját.

MagánZoo – Felsőlajos

Hosszú és küzdelmes hónapok után május 1-jétől végre a felsőlajosi állatkert is látogatható. A méltán híres és közkedvelt állatpark az egyébként is színes repertoárt nemrégiben két apró fehér tigrissel bővítette, Shakira és Erwan Mohan kölykei ugyanis májusban látták meg a napvilágot. Bár már nem is olyan kicsik, érdekesség, hogy hótigrisek nagyon ritkán születnek a világon és rendkívül kevés van belőlük, ezért igazi kuriózum azok számára, akiket a különleges és ritka fajok vonzanak az állatkertekbe. A park minden nap, így augusztus 9-én is nyitva tart 9 és 18 óra között.

Kecskeméti Vadaskert – Kecskemét

A megyeszékhely állatkertje rendre színes programmal várja látogatóit, ezt már megszokhattuk. Idén sem lesz ez másképp, és bár augusztus 9-én is nyitva tartanak, még azt megelőzően, szombat este igazi különlegességgel készülnek az érdeklődőknek. A zárás után újranyitják a kapukat, és 18.30-tól fáklyafényes megvilágítással, hangulatzenéléssel, látványetetésekkel és hüllőbemutatóval színesítik az ott töltött időt. A látogatók így nem csupán a vadaskert legújabb kisállatait ismerhetik meg, hanem különleges élményekkel gazdagodhatnak.

Megyénkből könnyedén megközelíthető állatkertek: Fővárosi Állat- és Növénykert (Budapest), Szegedi Vadaspark (Szeged), Veresegyházi Medveotthon (Veresegyház), Tropicarium (Budapest), Budakeszi Vadaspark (Budakeszi).

Borítóképünk archív felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában