programajánló

2021.08.28. 07:00

Izgalmas programok a Kiskunsági Nemzeti Parkban és a Gemenci erdőben

Izgalmas és változatos programokat kínálnak a nemzeti parkok és az állami erdőgazdaságok a nyár utolsó hétvégéjén is. Az érdeklődőket vízitúrákkal, tanösvénysétákkal és szarvasbőgés-hallgató túrákkal várják, de bepillanthatnak a sokszínű madárvilág életébe is.

Várkonyi Rozália

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A nyár végével elcsendesülő, már az őszi vonuláshoz készülődő madarak életébe nyújtanak bepillantást a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság mártélyi programjai, amelyeken a holtág vizén evezve, vagy gyalogtúrákon madarászhatunk.

Augusztus utolsó hétvégéjétől újra elindulnak a népszerű szarvasbőgés-hallgató túrák a Gemenc Zrt. Pörbölyi Ökoturisztikai Központjából. A résztvevők erdei vasúttal juthatnak el a „leghangosabb” erdőrészekbe, ahol nagy eséllyel lehet szarvasbőgést hallani. A túra előtt megtekinthetik Frigyes Főherceg napokban átadott és felújított monumentális millenniumi pavilonjában a „Legenda és valóság: a gemenci gímszarvas” című interaktív állandó kiállítást is.

A programok nagy része regisztrációhoz kötött, ezért minden esetben érdemes előzetesen tájékozódni a nemzeti park igazgatóságok és az állami erdőgazdaságok honlapjain, közösségi felületein.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában