útinform

2021.08.15. 08:25

Itt lassíthatják közúti munkálatok a forgalmat Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük a vasárnap érvényben lévő, Bács-Kiskun megyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

baon.hu

Fotó: Illusztráció/shutterstock.com

Fotó: Illusztráció/shutterstock.com

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást a vasárnapi napra vonatkozóan:

Gyorsforgalmi utak

Az M5-ös autópályán, Kecskemétnél hidat javítanak. Röszke felé a külső- és a leálló sávot lezárták, a forgalmat a belső sávra, illetve az ellenkező oldal belső sávjára terelik. Budapest felé a külső- és a leálló sáv használható.

Főutak

Baján átépítik az 51-es és az 55-ös főút kereszteződését. A körforgalmú csomópont kialakítása miatt mindkét főúton korlátozásra készüljenek!

Az 53-as főúton, Kiskőrösnél a 29-es és a 30-as km között aszfaltoznak. Augusztus végéig a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a Ceglédi úton a Szolnoki út és a Széchenyi tér között építési munkák miatt útszűkületen kell áthajtani.

Alsóbbrendű utak:

– a Kiskőrös és Páhi közötti útszakaszon, a 36-os és a 41-es km között a fél útpályát lezárták, mert kerékpárutat építenek.

– az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös km-nél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben.

– a Kalocsa és Szakmár közötti útszakaszon, a 10-es és a 22-es km között burkolatfelújítás miatt időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani. A 15-ös km-nél lévő híd lezárása miatt pedig a forgalmat a Homokmégy majd a Kalocsa felé vezető útra terelik el.

Kamiontilalom:

A kamiontilalom ezen a hétvégén vasárnap 22 óráig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig, vagy az első lerakóhelyig júliusban és augusztusban a kamionstop ideje alatt is elmehetnek.

További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról a honlap térképes nézetében talál.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik