nyári tábor

2021.08.25. 07:00

Felejthetetlen élményekkel gazdagodtak a solti gyerekek

Hét napon keresztül, különböző programokon vehettek részt a gyerekek a táborban.

Lencsés P. Anna

Készülnek a makettek a táborban, amelyen húsz helyi általános iskolás vett részt

Fotó: Lencsés P. Anna

A Vécsey Károly Művelődési Ház és Könyvtár harmadik alkalommal rendezett napközis tábort. A programok fő helyszíne a könyvtár parkja volt, de lovas kocsikkal és gyalog is kirándultak a városhatáron belül.

A szervező művelődési intézmény dolgozói ebben az évben elsősorban a helyi értékek megismerésére helyezték a hangsúlyt, mondta el Huber Ágnes könyvtáros, a tábor vezetője. Két napot töltöttek el a helyi lovasprogram területén, ahol a résztvevők lovagoltak, agyagoztak, megismerkedtek a kovácsműhellyel, hagyományőrző ételeket kóstoltak.

Megunhatatlan élményt hozott a táborozóknak a vadregényes Duna-part. A solti Szőlőhegyen az Erdei Iskola vezetőjével, Kacziba Lajosné tanárnővel terepgyakorlatokat végeztek, leveleket gyűjtöttek, rajzoltak, talajmintákat hasonlítottak össze, majd a Természetesen Egyesület tagjainak közreműködésével közös főzéssel zárult a nap. Egy helyi kézműves, Pardeller Anna vezetésével elkészítették Solt elképzelt jövőbeni néhány részletét maketteken, ezeket augusztus 20-án, a Pincepörkölt fesztiválon állították ki.

Az egyik nap vendége volt Bosnyák Viktória ifjúsági író-műfordító és Dudás Győző illusztrátor, akik játékos író-olvasó találkozót tartottak a gyerekeknek.

A táborban, amely egy héten keresztül reggel nyolctól délután négyig tartott, húsz helyi általános iskolás gyermek vett részt. Az élménydús héten a résztvevőknek mindössze az étkezést kellett fizetni, a többi költséget a művelődési intézmény pályázatokból és önkormányzati támogatásból gazdálkodta ki.

Készülnek a makettek a táborban, amelyen húsz helyi általános iskolás vett részt
Fotó: Lencsés P. Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában