galériával

2021.08.06. 17:30

Eredményt hirdettek a gyermekotthonban élők kupáján Kecskeméten

Pénteken tartották meg a Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupa záróünnepségét a kecskeméti Széktói Stadionban, ahol kihirdették az eredményeket, átadták a kupákat.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Bús Csaba

A nagyszabású rendezvényt a kecskeméti Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány 20. alkalommal szervezte meg. A cél minden évben, hogy a gyermekotthonokban élő fiataloknak is követendő példa legyen a sport, a mozgás. Élményekkel gazdagodjanak, miközben versenyeznek is.

Az idei Kupa annyiban különbözött a korábbi évektől, hogy járványhelyzet miatt a magyar csapatokon túl csak egyedül az észt fiatalok léptek pályára.

A kupán 15 csapat 190 fiatalja mérkőzött meg egymással. Bács-Kiskun megyét három csapat képviselte: a kecskemétiek, a kelebiaiak és a kiskunhalasiak.

Fotó: Bús Csaba

A körmérkőzések a FIFA szabályainak megfelelően folytak, jó hangulatban és kedvező időjárás mellett. A nézők mintegy 70 mérkőzést szurkolhattak végig. A kupa mottója a Fairplay, azaz a sportszerűség a legfontosabb. A győztes csapat mellett különdíjakat is kiosztottak.

A díjakat Lévai Jánosné, önkormányzati képviselő, Petrika Ibolya, az MLSZ Grassroots koordinátora, Radics Kálmán, az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány elnöke és dr. Salacz László országgyűlési képviselő adta át.

Első lett Somogyvár, második Komádi, harmadik Mónosbél gyermekotthon csapata. Bács-Kiskun megyéből Kelebia a 4., Kiskunhalas a 6., míg Kecskemét a 13. helyen végzett. A Legjobb játékos címet érdemelte ki Kovács Krisztián (Somogyvár), A legjobb kapus címet Pribék Gergő (Komádi), a Gólkirály címet pedig Lakatos Csaba (Mónosbél). A Fair Play díjat Győr csapata vehette át.

Radics Kálmán, az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány elnöke elmondta: idén is megvalósították a célkitűzésüket. A gyermekotthonokban nevelkedő tinédzsereknek hatalmas élményt jelent a közösségi sportrendezvényük. Mindenki jól érezte magát, sok élménnyel gazdagodtak. Ez a kupa most is bizonyította: sokkal több mint egy verseny. Az is győztesnek érezhette magát, aki nem a dobogó legtetején végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában