knp

2021.08.10. 17:03

Elkezdődött az Erdőkezelési-tábor a Peszéri-erdőben

Második alkalommal szervezték meg az Erdőkezelési-tábort, melynek bázisa a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság erdei oktatóközpontjában van. Az egyhetes, háromturnusos tábor számos elméleti és gyakorlati programot tartogat az egyetemi hallatóknak.

Várkonyi Rozália

Forrás: knp.hu

Fotó: Schneider Viktor

A résztevők a Peszéri-erdő természeti értékei mellett megismerhetik a homoki erdők kezelése során használatos gyakorlati eljárásokat, a természetvédelmi erdőkezeléssel és a természeti értékek megőrzésével összeegyeztethető erdőgazdálkodással kapcsolatos tevékenységeket, valamint az inváziós fásszárú növények eltávolításának lehetőségeit és gyakorlati megvalósításait. A programokat a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság és a KEFAG Zrt. munkatársai vezetik – írja a knp.hu.

Az egyetemisták több intézményből érkeznek: a Soproni Egyetem erdőmérnök és vadgazdálkodási igazgatási szakirányító szakjairól, a Magyar Agár- és Élettudományi Egyetem és a Debreceni Egyetem természetvédelmi mérnök szakjairól, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem pszichológia szakáról, a Semmelweis Egyetem általános orvostudományi karáról és a 10 Millió Fa Kecskemét Egyesülettől egyaránt vannak tanulni vágyó fiatalok.

Fotó: Schneider Viktor / knp.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában