KISKUNHALAS

2021.08.18. 06:55

Egyelőre nem kezdhetik meg a romeltakarítást

Több mint nyolc hónappal ezelőtt dőlt össze egy társasház a Szilády Áron utcán, árokásó munkások dolgoztak az épület előtt, amikor megtörtént a házomlás. A romokat azonban a mai napig nem takarították el.

Pozsgai Ákos

Le van zárva az épület előtti járda, a gyalogosoknak az úttesten kell kikerülniük az érintett szakaszt

Fotó: Pozsgai Ákos

Jelenleg is le van zárva a Szilády Áron utca 11. szám előtti járdaszakasz, ezért a gyalogosok az úttesten kénytelenek kikerülni a lezárt szakaszt. Az épület utcafrontjának egy része tavaly decemberben dőlt össze. Mint arról korábban beszámoltunk, kábelfektető munkások bontották fel a ház előtti járdát, lapátolták a földet, amikor szemtanúk beszámolója szerint morajlani kezdett a több mint százéves épület, előbb a kémény dőlt le a tetőről, majd az épület középső része kártyavárként omlott össze.

A munkások és a házban tartózkodó idős házaspár éppen, hogy el tudtak menekülni a rogyadozó épületből, így nem történt tragédia, senki nem sérült meg.

A társasházban négy önkormányzati ingatlanrész van, ezek közül az egyik, amelyik összedőlt.

Az érintett területen több hatósági eljárás is folyamatban van, amelyek jelenleg nem teszik lehetővé a terület megtisztítását – közölte érdeklődésünkre Farkas Dániel, a halasi városháza kabinetfőnöke, aki elmondta, hogy az önkormányzatnak és az önkormányzati ingatlantulajdonokat kezelő Halasi Városgazda Zrt.-nek egyaránt célja, hogy a vizsgálatok minél hamarabb lezáruljanak és megállapítsák a károkozás felelőseit, valamint hogy a romeltakarítás mielőbb megtörténjen.

– Az önkormányzat minden segítséget megad a hatóságoknak az ügy mielőbbi lezárása érdekében – tette hozzá a kabinetvezető.

Le van zárva az épület előtti járda, a gyalogosoknak az úttesten kell kikerülniük az érintett szakaszt
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában