galériával

2021.08.15. 18:19

Díszpolgári címet kapott a falunapon a fülöpszállási Varga házaspár

Színvonalas programokkal várták a szervezők a fülöpszállásiakat az idei falunapon. A program csúcspontja az elismerések átadása volt.

Gulyás Sándor

Falunap Fülöpszállás Bács-Kiskun Megye Petőfi Népe Gulyás Sándor 2021/08/15

Fotó: Mediaworks

Az idei esztendőben ketten részesültek a kitüntetésben. A község képviselő-testülete díszpolgári címet adományozott Varga Istvánnak és feleségének, Varga Istvánné Fajszi Máriának. A kitüntető címeket Gubacsi Gyula polgármester adta át a házaspárnak.

– Varga Istvánné és férje István négy évtizede, felsőfokú tanulmányaik befejezése után, kerültek Fülöpszállásra. Marika néni magyar nyelv és irodalom, illetve történelem szakos tanárként, Pista bácsi pedig kollégiumi nevelőtanárként dolgozott. A nyolcvanas évek elejétől a helyi általános iskolában folytatták pedagógusi pályájukat. Talán ők sem tudják pontosan, hogy hány híres és elismert szakember nevelkedett iránymutatásuk mellett – méltatta a házaspár munkásságát Gubacsi Gyula polgármester.

Varga István kilenc esztendeig volt a helyi általános iskola igazgatója, 1998-2002 között polgármesterként szolgálta a települést. A házaspár nyugdíjazásukat követően sem tétlenkedett.

– Marika néni és Pista bácsi évekig tanított Kecskeméten és helyben is. Aktív közösségi életet éltek, tagjai a Mozgáskorlátozottak Egyesületének, a Tegyünk Fülöpszállásért Egyesületnek. Hosszú ideig vezették a helyi népdalkört, mindemellett helytörténeti kutatással is foglalkoztak. A témával kapcsolatban számtalan publikációjuk jelent meg helyi, megyei és országos lapokban egyaránt. Mondhatni állandó szerzői a jász és kun települések honismereti lapjának, a Redemptiónak. Munkásságukat számtalan elismeréssel honorálták.

Kitartó munkájuk gyümölcsei a Mozaikok Fülöpszállás történetéből című helytörténeti kiadványok

– fogalmazott a polgármester.

Az ünnepélyes pillanatok után helyi előadók, majd sztárvendégek léptek színpadra. A rendezvényen vízivarázs -vízjáték látvány show, végül retró diszkó várta a kikapcsolódni vágyókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában