hírös hét

2021.08.29. 12:12

Díjazták a kistérség településeit a kecskeméti kiállításon

Nagy érdeklődés mellett rendezte meg ezen a héten a kecskeméti Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a XXIV. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítást a Hírös Hét Fesztiválon. A Főtéren, a nagy múltú térségi seregszemlén 14 környékbeli település mutatta be egy-egy faházban kulturális és régmúltből származó értékeit, turisztikai célpontjait. A zsűri eredményeit pénteken hirdették ki.

Sebestyén Hajnalka

XXIV. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon kiállító települések felvonulása.

Fotó: Bús Csaba

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének különdíját Nyárlőrinc önkormányzatának kapta, a helyben termelt egészséges alapanyagok előállítása, felhasználása, a kész termékek népszerűsítése, helyi értékek megőrzése elismeréséül.

Az Agrárminisztérium Vidékfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság különdíjat adományozott Helvécia nagyközségnek, mely jó példa arra, hogy az önkormányzat milyen sokat tesz a helyi gazdaságok, gazdálkodók sikeres, hatékony munkájáért.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat két különdíjat ítélt oda. Ballószög az ötletes és kreatív pavilonért kapta, mely tökéletesen leképezte a település sajátosságait. Bugacpusztaháza pedig az öko szemlélet jegyében kialakított standjáért vehette át, mely bemutatta a település vezetőségének ökotudatos gondolkodását is.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal különdíját Lajosmizsének szavazták meg, elismerésül a felvonultatott termékek és szolgáltatások széles skálájáért, melyek hűen tükrözték a város jelmondatát, miszerint „Lajosmizse a lehetőségek városa”.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztály különdíjat adományozott Kunszállásnak. Standja méltón vonultatta fel a helybéliek portékáinak tárházát, a biozöldségektől a malomipari termékeken át az Alföld aranyló homokján termelt helyi értékekig.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Tiszakécskei Járási Hivatal különdíját Tiszaalpár kapta. Pavilonjuk kiválóan jelenítette meg a térségi seregszemle céljait, azaz célratörően, egy egységként ötletesen és letisztultan mutatta be a helyben termelt zöldségeket, gyümölcsöket, valamint a gazdag kulturális értékeket.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíját Felsőlajosnak ítélték oda, elismerésül, hogy az igényesen berendezett bemutatótér tökéletesen sorakoztatta fel a település számos értékét, kínálatát, az állatkerttől a cégek termékekig.

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság különdíjat adományozott Lakiteleknek. Pavilonjuk dekoratív módon reprezentálta a községi régi életét, miközben helyet kaptak a ma ott élők által készített termékek, termények is, valamint a nemzeti parki terület, a Tőserdő értékei.

A Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága is két különdíjat nyújtott át, Fülöpháza és Fülöpjakab önkormányzatának, elismeréséül, hogy kiemelkedő tevékenységet végeznek a magyar népi kultúra ápolásában és tovább örökítésében.

A Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata is két díjat adományozott: Kunbaracsnak és Tiszakécskének a kiállításon bemutatkozó helyi termelők, mesteremberek kiváló munkájának elismeréseként.

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület közönségdíját pedig Kerekegyháza kapta, a színvonalas bemutatkozó kiállítása elismeréseként.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában