nyári szünet

2021.08.13. 07:00

Balatoni hittantábort is szerveztek a szabadszállási gyerekeknek

A szabadszállási református gyülekezet fiataljai a városban nyári napközis táborban, míg Balatonfenyvesen hittantáborban vehettek részt.

Gulyás Sándor

A tábor lakói megtanulhatták a közösséghez való alkalmazkodást, a másik iránti empátiát és toleranciát

Fotó: Gulyás Sándor

Tartalmasan töltötték a nyári szünidő értékes perceit a szabadszállási református gyülekezet tagjainak gyermekei. Az egyház helyben napközis, Balatonfenyvesen pedig hittantábort szervezett számukra.

A helyben megtartott napközis táborban a résztvevők reggelenként a templomban kezdték a napot. Az ottlétek ideje alatt tanulhattak többek között Pál Apostol megtéréséről is. Az elméleti ismeretek mellett jutott idő a közös éneklésre, különböző játékokra és sorversenyekre, kézműveskedésre. A tábort a szabadszállási tűzoltók és a mentők is meglátogatták érdekes és izgalmas bemutatóikkal. A lánglovagok munkájáról Kristóf Gábor, a mentőkéről Szűcs Attila, Pintér Jenő és Juhász József tartott előadást. Sövény Sándor kunkapitány a kunok történelmével ismertette meg a fiatalokat.

– A hétnapos programot kutyabemutató és strandolás színesítette. A tábor zárásaként a templomban, az istentisztelet után a gyermekek előadhatták a tábor ideje alatt tanult énekeket – ismertette a hét történéseit Süveges-Holczmann Andrea presbiter.

A másik program a ma már hagyományosnak számító hittantárbor volt, amit Balatonfenyvesen tartottak meg huszonkét gyermek részvételével.

A tábor lakói megtanulhatták a közösséghez való alkalmazkodást, a másik iránti empátiát és toleranciát
Fotó: Gulyás Sándor

– A napi programok közé tartozott a bibliai történetek megismerése, a közös éneklések, a délelőtti és esti áhítatok. Ezen programok mellett lehetőségünk volt szabad foglalkozásokra is. Az összes program közül a gyerekek leginkább a Balatonban való fürdést várták. Az utolsó este a tábor szervezői Ki mit tud? vetélkedőt rendeztek a fiatalok számára. A nyári táborokban részt vevő gyerekek lelki épülésükben és élményekben gazdagodhattak. Megtanulhatták a közösséghez való alkalmazkodást, társaik elfogadását, a másik iránti empátiát és toleranciát. Hogyan lehet a másiknak önzetlenül segíteni, szolgálatot tenni, ezzel erősítve hitüket, Isten iránti hűségüket. A bibliai példákon keresztül pedig a mindennapi életben találhatnak párhuzamot – tette hozzá Süveges-Holczmann Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában