galériával

2021.08.12. 14:45

Az anyatej világnapját ünnepelték a kismamák Ballószögön

Az anyatejes táplálás világnapját ünnepelték csütörtökön Ballószögön.

Sebestyén Hajnalka

Ballószögön negyedik alkalommal rendezték meg csütörtökön az anyatejes világnaphoz kapcsolódó programot. A sportcentrumban anyukák, apukák és kisgyermekek sokasága kapcsolódott ki kedvére a vidám hangulatú eseményen.

Somogyi Lajos polgármester köszöntötte elsőként a családokat. Beszédében kitért az épülő bölcsődére, mely a várttal ellentétben ősztől még nem fogadhatja a kicsiket, az átadása csúszik néhány hónapot.

Ezt követően Hajnali-Petromán Tünde és Tankovics-Oroszi Henriett védőnők gratuláltak egy kis ajándék kíséretében azon édesanyáknak, akik legalább hat hónapig anyatejjel táplálták gyermeküket. Az elmúlt évben 22 kisbaba született a községben, ahová az elmúlt években nagyon sok fiatal pár költözött ki, és alapított családot.

A program további részében az anyukák és kismamák több előadást hallgathattak meg az anyatejes táplálással kapcsolatban, illetve a kisgyermekes családokat érintő témákban. Szó esett még a szeptemberben megtartandó Kecskeméti Születésünnep programjairól, az Otthon Segítünk Alapítványról, a babahordozásról, a csecsemő elsősegélyről és az érintés fontosságáról. A program kiváló lehetőséget nyújtott arra is, hogy az anyukák kötetlenül beszélgethessenek egymással és a szakemberekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában