galériával

2021.08.15. 22:10

A Vasárnapi Fiúk koncertje zárta a helvéciai templombúcsút

Vasárnap tartották meg a Nagyboldogasszony katolikus templom búcsúját Helvécián.

Sebestyén Hajnalka

A délelőtti búcsúi szentmise mellett délután egyházi és egészségügyi programok várták az érdeklődőket a templomkertben. Az előadások mellett a gyerekek kézműveskedhettek. A frissítő italokról és falatokról is gondoskodtak a szervezők, így minden adott volt ahhoz, hogy a hívőközösség kedvére kikapcsolódjon, lelkileg feltöltődjön.

A szervezők részéről Marton Tamás elmondta: Helvécia augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján ünnepli templomának búcsúját. A délelőtti szentmisét Ruskó Norbert kerekegyházi plébános tartotta, aki megvilágította az ünnep titkát, Szűz Mária mennybevételének hittételét, valamint biztatott olyan kapcsolatra törekedni Jézussal, mint amilyen kapcsolata Szűz Máriának volt fiával. Az ünneplés délután is folytatódott. A programot trombitaszó nyitotta meg, majd a katolikus közösségek elénekelték az Eucharisztikus Kongresszus himnuszát.

Ezután Seffer Attila kiskőrösi plébános és Vancsura Margit a Kongresszus egyházmegyei szervezőinek előadása következett, melyben felfedték az Eucharisztia titkát, elmondták a Kongresszus történetét, és hasznos információkkal látták el a közel 250 fős hallgatóságot a kongresszusi programokkal, lehetőségekkel kapcsolatban.

A délután fő szónoka, dr. Csókay András is biztatott a Kongresszuson való részvételre, előadása tanúságtétel volt arról, miként éli meg hitét a mindennapi feladatokban, miként kapott isteni segítséget a bangladesi ikrek szétválasztásának esetében, illetve a családi katasztrófában.

A délutánt szerény vacsora, kötetlen beszélgetés és a Vasárnapi Fiúk koncertje zárta, hangulata minden eddiginél jobb volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában